19,0887$% 0.18
20,6414€% 0.59
1.200,69%-0,92
1.995,00%-1,13
4.997,80%-0,68
516942฿%-2.17033
Bilecik’e geçen sene ilk defa Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü ve Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu ekimi gerçekleştirilen tohumun çiftçilerden tam not alması üzerine üreticilere yeniden tohum dağıtımı gerçekleştirildi.
Merkeze bağlı Alpagut köyünde düzenlenen etkinliğe katılan Bilecik Valisi Bilal Şentürk, köy muhtarları ile çiftçilerle birlikte yerli ve milli Hacıbey çeşidi silajlık mısır tohumunun ekimini izledi.
Şentürk, burada yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin kentteki ürün çeşitliliğini artırmak üzere çalışamalar yaptığını söyledi.
Çiftçilerin yerli tohuma destek vermek istediğini aktaran Şentürk, şöyle konuştu:
”Bilecik’in ürün çeşitliliği ziyadesiyle var ama biz ürün miktarını artırmaya çalışıyoruz. Tarım teşkilatımız özellikle hayvancılığı destekleme bakımından yem bitkilerinin ekimini ve yem bitkisi üretiminin miktarını artırmak üzere bölgede yoğun bir çalışma içerisinde bulundu. Tohumdan yüksek verim elde edecek şekilde mısır ekiminin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında çiftçimize yüzde 50 devlet destekli silajlık mısır tohumu dağıtımı yapıldı.”
Şentürk, teşvik ve desteklerle hem hayvancılığı hem de tarım çeşitliliğini artırmak istediklerini ifade etti.
Çamurdan Oluşturdukları Havuzlarda Doğal Yöntemlerle Pirinç Üretiyorlar
Mersin’de Açık Alanda Üretilen Tescilli Silifke Çileğinde Hasat Sezonu Başladı
Reklam Kurulu, ESK’nin İtibarından Haksız Olarak Yararlanan Kasaplarla İlgili Harekete Geçti
Nar Ekşisi İzlenimi Veren Narlı Sosların Piyasaya Arzı Yasaklandı
Tarımsal Üretimin Planlanması Verimliliği Artıracak
Tarım Kredi Marketleri, Ramazanda Temel Gıda ve Temizlik Ürünlerini Sabitledi
Çiftçilere Yaklaşık 1,7 Milyar Liralık Tarımsal Destek Ödemesi Bugün Yapılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı Ramazanda Gıda İşletmelerini Sıkı Denetime Tabi Tutacak
Deprem Bölgesindeki 100 Milyon Ton Enkaz İçin Geri Dönüşüm Uyarısı
Yuvacık Barajı’nda Su Seviyesi Yüzde 94’e Yükseldi
Fiyatları Sabitlenen Et Ürünlerinin Satışı Yarın Başlıyor