28,9208$% 0.08
31,4850€% -0.1
1.924,02%1,84
3.181,00%2,15
8.026,27%0,98
1120686฿%0.01118
Hazineye ait tarım arazileri, 10 yıl süreyle topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilere tahsis edilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazine taşınmazlarının topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiralanmasına ilişkin Milli Emlak Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımladı.
Buna göre, çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını sağlamak amacıyla nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazileri 10 yıl süreyle kiraya verilecek. Tarım arazilerinin ilk yıl kira bedeli, taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 1,5’u olarak belirlendi.
Sözleşmenin başlama ve bitiş tarihleri, mümkün olduğu hallerde ekim ve hasat dönemleri dikkate alınarak tespit edilecek. Kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirdiği tespit edilen ve talepte bulunan kiracıların kira süresi, kontrol ekibinin uygunluk raporu üzerine yeniden bedel belirlenmek suretiyle İdarece 10 yıl daha uzatılabilecek.
Tebliğ ile topraksız veya yeterli toprağı olmayan (60 dönümden az) çiftçilere 60 dönüme kadar hazine taşınmazı kiralanacak.
Topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiraya verilmek üzere ilan edilen taşınmazlara yeterli sayıda başvuruda bulunulmaması durumunda, söz konusu taşınmazlar topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilerin dışında kalan gerçek veya tüzel kişilere kiraya verilecek.
Kiracılarda köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olma ve o köyde/mahallede ikamet etme, köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olmamakla birlikte en az 3 yıl süreyle o köyde/mahallede ikamet etme şartı aranacak. Ayrıca köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olan ancak o köyde/mahallede ikamet etmeyen topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere de kiraya verilecek.
Tarım arazilerinin kime kiraya verileceği nüfus kaydı, ikamet durumu, arazi varlığı, medeni durumu ve aile nüfusu kriterleri esas alınarak yapılacak puanlama sonucunda yüksek puan alanlar arasından kura çekilmesiyle belirlenecek.
Tarım Aracı Uçuruma Yuvarlandı: 1 Ölü, 2 Yaralı
Su Ürünleri Yetiştiricilerine Verilecek Destekler Belirlendi
“Çiftlik Muhasebe Veri Ağı”na Kaydolan İşletmelere Bu Yıl İçin 1000 Lira Destek Verilecek
Çiftçilere 1 Milyar 81 Milyon Liralık Tarımsal Destek Ödemesi Bugün Yapılacak
Balık Fiyatlarına Fırtına Zammı!
Adıyaman’da Depremde Zarar Gören Yetiştiricilere Büyükbaş Hayvan Desteği
TARSİM’in Kapsamı Genişletiliyor
DOKAP Kapsamında Gelecek Yıl Organik Tarım Yapan 2 Bin 500 Üretici Desteklenecek
Üreticiler Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki Değişiklikten Memnun
Ulusal Su Kurulu, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Başkanlığında Kuruldu
Çay Üreticilerine 303 Milyon 717 Bin Liralık Destek Ödemesi 30 Kasım’da Yapılacak