28,9919$% 0.23
31,2252€% -0.16
1.866,38%-1,07
3.135,00%-0,31
7.962,34%3,14
1285841฿%2.52018
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığa bağlı araştırma enstitülerince geliştirilen “Pehlivan07” adlı silajlık mısır çeşidinin standart türlere göre yüzde 7,7 daha fazla verime sahip olduğunu, bu tohumların ekilmesiyle ekonomiye 100 milyon lira katkı sağlanacağını bildirdi.
Pakdemirli yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığına bağlı Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) ve Mısır Araştırma Enstitüsünün iş birliğiyle geliştirilen “Pehlivan07” silajlık mısır çeşidinin, 11 lokasyonda 2 yıl süren denemelerin sonunda Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından geçen yıl tescil edildiğini belirtti.
Silajlık mısırın hayvan beslenmesinde önemli rolü olduğuna işaret eden Pakdemirli, “Yeni geliştirilen ‘Pehlivan07’ adlı silajlık mısır çeşidi, standart çeşitlere göre yüzde 7,7 daha fazla verime sahip. Böylece birim alandan daha fazla ürün alınacak ve hayvancılığımıza da önemli katkı sağlanmış olacak.” değerlendirmesinde bulundu.
Pakdemirli, yeni çeşidin üretim ve satışının ihaleyle 6 yıllığına özel bir firmaya devredildiğini belirterek, “Pehlivan07’den 125 ton sertifikalı tohumluk üretilecek ve bu tohumların ekilmesiyle de ülke ekonomisine yaklaşık 100 milyon liralık katkı sağlanması öngörülüyor.” ifadesini kullandı.Sizin İçin Seçtiklerimiz
İhracatta Narenciye Rekoru Kırıldı
FAO: Küresel Gıda Fiyatları Kasımda Değişmedi
Doğu’da Bozkıra Dikilen Milyonlarca Fidan “Geleceğe Nefes” Olacak
Ortalamanın Üzerine Çıkan Kasım Yağışları Trakyalı Çiftçiye Umut Oldu
Çiftçiler İsyanda: Devlet Binasına Gübre Püskürttüler
Ticaret Borsalarında Üç Ayda 137 Bin Tonun Üzerinde Fındık Satıldı
Starbucks’ın Piyasa Değeri 20 Günde 12 Milyar Dolardan Fazla Azaldı
Tarım ve Orman Bakanlığı 8 Yılda 400 Milyon Liralık Çoban Desteği Verdi
“Çalışan Emeklilere 5 Bin Lira Ödeme” Düzenlemesinden 4 Milyon 688 Bin 945 Kişi Yararlanacak
Rekabet Kurumu Kırmızı Et Sektörüne Yönelik İnceleme Başlattı
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Tarım Arazilerinin Amaç Dışına Çıkarılması Önlenmeli