27,5139$% 0.21
28,8722€% 0.18
1.613,86%0,06
2.709,00%0,15
8.513,54%0,31
755165฿%-1.87415
Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 21 ile yüzde 75 hibeli tohum desteği sağladıklarını belirten Pakdemirli, bu projeyi gelecek yıl daha da genişleteceklerini söyledi.
Pakdemirli, salgın nedeniyle üreticinin tarlasından ve işletmesinden çekilmemesini istediklerini vurgulayarak, “Yine hazır sizlerle bir aradayken bir müjde daha vermiş olayım. Hayvancılık alanında önemli çalışmalar ve hedefler içindeyiz. Bu kapsamda yetiştiricilerimize hayvan başı 65 lira olmak üzere toplamda 100 milyon liralık yem desteği vereceğiz. Her durumda size yetişiriz, siz müsterih olun. Manipülasyonları, felaket senaryolarını kafanıza takmayın. İşlerinize bakın. Yeter ki programlı çalışın, yeter ki planlı üretin.” diye konuştu.
Bakan Pakdemirli konuşmasında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın salgın sürecinde yaptığı çalışmalara da değinerek gıda stoklarında herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade etti; “Üzerinde durduğum iki önemli husus var: Birincisi; ülkemizin yeterli gıda stoku vardır, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. İkincisi; gıdaya erişim konusunda da, güçlü lojistik altyapımız sayesinde, ülkemizde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Bu nedenle; ülkemizin tahıl, baklagiller, et stokları, süt arzı, balık üretimi, sebze ve meyve olmak üzere temel gıda maddeleri temini ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Çok şükür ambarımız dolu! Ve bunun daha da ötesinde, üzerine basa basa ifade ediyorum ki; Allah’ın izniyle ve sizlerin emeğiyle, inşallah dünyayı doyuran ülke, Türkiye olacaktır” dedi.
Çiftçinin, yeni dünya düzeninde çok daha önemli bir noktaya geleceğini belirten Bakan Pakdemirli, üreticiyi koruyacak bir diğer adım olan ve geçtiğimiz hafta başlayan, Sözleşmeli Üretimin en önemli basamağı, Dijital Tarım Pazarına da değindi. “Tarımsal üretimin tüm paydaşlarını, tek bir platformda buluşturuyoruz. Dijital Tarım Pazarıyla; inşallah üreten, emek veren daha fazla gelir elde edecek, tarım endüstrisinin ve tüketicinin de beklentileri karşılanmış olacak! Bunun yanı sıra; tarımsal üretimin de sözleşmeli tarım modeli sayesinde daha planlı hale getirilmesi mümkün olacak, tohumdan çatala tüm zincirin takip edilebildiği, sürdürülebilir üretimin sağlandığı bu sistem sayesinde küçük ve büyük çiftçilerimiz ile aynı rekabet koşullarında üretim yapacak. Üreticiyi koruyan, tüketiciyi kollayan bu sistem sayesinde tarımsal üretim zincirinde gıda israfının da önüne geçilecek.”
TMO Cumhurbaşkanı’nın Açıklamasının Ardından Sürecin Nasıl İşleyeceğini Duyurdu
11,2 Milyar Liralık Mazot ve Gübre Desteği Çiftçilerin Hesaplarına Tanımlandı
Et, Süt ve Yumurta Ürünlerine Yönelik Ülke Genelinde Denetimler Başlatıldı
2023 Yılı Mazot ve Gübre Destekleri Erken Ödenecek
Bakan Yumaklı, Katar’da İİT’nin “Gıda Güvenliği ve Tarımsal Kalkınma” Konferansına Katıldı
Küresel Piyasalarda Buğday Son 3 Yılın En Düşük Seviyesini Gördü
20 Bin Su Kuşuna Ev Sahipliği Yapan Marmara Gölü Tarla Oldu
Fındık Üretimindeki Azalmanın Sebebi Belli Oldu!
Küresel Piyasalarda Buğday Son 3 Yılın En Düşük Seviyesini Gördü
Kartelleşmeyi Önleme Konusunda İşbirliği Yapan Teşebbüslere Para Cezası Verilmeyebilecek
Bakan Yumaklı, 1 Milyar 67 Milyon Lira Tarımsal Destekleme Ödemesinin Bugün Yapılacağını Açıkladı
yem desteyine nasil basvuru yapacaz 40 bas hayvanim var nasil bir yontem
16 büyük baş hayvanım var nasıl başvuru yapacam