DOLAR

32,5630$% 0.14

EURO

34,8428% 0.47

GRAM ALTIN

2.417,64%-0,61

ÇEYREK ALTIN

4.100,00%-0,57

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2153318฿%-0.07064

a

Sulama Barajı’na Yüzlerce Zehirli İlaç Kutusu Atıldı

Karaman’da Gödet Barajı Sulama Sahası’na atılan, tarım arazilerinde kullanılan zehirli ilaç kutuları, gübre poşetleri, pet şişe ve alkol kutuları gibi atıklar korkunç bir manzaraya sebep oldu. Baraj suyunun şuanda içme suyu ayarında olduğunu ifade eden Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “Su bizim için altından kıymetli onun bu şekilde zayi edilmesi bizi çok üzüyor” dedi.

Karaman Gödet Çayı üzerinde, sulama amacıyla inşa edilmiş olan Gödet Barajı Sulama Sahasına, çiftçiler ve kötü niyetli insanlar tarafından atıldığı düşünülen; tarım arazilerinde kullanılan zehirli ilaç kutuları, gübre poşetleri, pet şişe ve alkol kutuları gibi zararlı atıklar korkunç bir görüntüye sebep oldu. Saha denetlemesi sırasında karşılaştığı manzarayla şaşkına dönen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “Çok üzücü bir manzara ile karşı karşıyayız. Bu zehirli ilaç kutuları tarım arazilerinde kullanılıyor ve sonrasında yüzlercesi kanala atılıyor. Atılan pet şişe ve alkol kutuları sulama sahasına büyük zarar veriyor ve çevreyi kirletiyor” dedi.

ad768x90

“HİÇBİR İLAÇ MASUM DEĞİLDİR”

Tarımsal ilaçların petleri ağırlıklı olmak üzere, gübre poşetleri ve alkol şişeleri gibi atıkların çoğunun üreticiler tarafından atıldığını vurgulayan Bayram, “Tohum ekimlerimizin ve bahçe ilaçlarımızın başladığı bu sezonda, tohum ekerken ve ilaçlama yaparken, kendimiz için ve çevremizin sağlığı için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Hiçbir ilaç masum değildir. Geleceğimizi, toprağımızı ve suyumuzu kirletmeyelim” ifadelerini kullandı.

KİRLİLİĞE SEBEP OLANLAR TESPİT EDİLEBİLİR Mİ?

Saha incelemesi sırasında sulama barajına yığılan atıkları gören Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, kirliliğe sebep olan atıkları fotoğraflayarak ilgili yerlere başvurduklarını ifade etti. Kirliliğe sebep olan kişilerin, söz konusu 150 bin dekarlık bir alanda şu an için tespit edilmesinin çok zor olduğunu dile getiren Bayram, ” Biz buraların daha sıkı denetlenmesi için ilgili yerlere başvurularımızı yaptık. Kötü niyetli insanlar her yerdeler. Ahlaklı ve dürüst çiftçilerimiz olduğu gibi maalesef ahlaksız ve kendinden başka kimseyi düşünmeyen çiftçiler de var” şekline konuştu.

“PET ŞİŞELERİN DOĞADA KAYBOLMASI ÇOK UZUN YILLAR ALIYOR”

Mehmet Bayram, “Su bizim için altından kıymetli ve onun bu şekilde zayi edilmesi bizi çok üzüyor. Bu çok önem verilmesi gereken bir konu. Bu sene sulama barajında çok güzel suyumuz oldu, yaklaşık 103 milyon metreküp su birikti. Şuanda içme suyu ayarındaki su, maalesef bu hale getirildi. Bu atıkların doğada kaybolması çok uzun yıllar alacak. Suyun bu kadar kıymetli olduğu bir zamanda herkesin sorumluluk alması lazım. Bunu yapanlara yazıklar olsun” dedi.

ad768x90

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tarımda İhracat Kovid-19’a Rağmen Arttı

HIZLI YORUM YAP