34,0794$% 0.09
37,6689€% 0.1
2.745,62%0,09
4.522,00%-0,04
9.699,56%-0,73
1936725฿%3.8794
Karaman Gödet Çayı üzerinde, sulama amacıyla inşa edilmiş olan Gödet Barajı Sulama Sahasına, çiftçiler ve kötü niyetli insanlar tarafından atıldığı düşünülen; tarım arazilerinde kullanılan zehirli ilaç kutuları, gübre poşetleri, pet şişe ve alkol kutuları gibi zararlı atıklar korkunç bir görüntüye sebep oldu. Saha denetlemesi sırasında karşılaştığı manzarayla şaşkına dönen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “Çok üzücü bir manzara ile karşı karşıyayız. Bu zehirli ilaç kutuları tarım arazilerinde kullanılıyor ve sonrasında yüzlercesi kanala atılıyor. Atılan pet şişe ve alkol kutuları sulama sahasına büyük zarar veriyor ve çevreyi kirletiyor” dedi.
Tarımsal ilaçların petleri ağırlıklı olmak üzere, gübre poşetleri ve alkol şişeleri gibi atıkların çoğunun üreticiler tarafından atıldığını vurgulayan Bayram, “Tohum ekimlerimizin ve bahçe ilaçlarımızın başladığı bu sezonda, tohum ekerken ve ilaçlama yaparken, kendimiz için ve çevremizin sağlığı için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Hiçbir ilaç masum değildir. Geleceğimizi, toprağımızı ve suyumuzu kirletmeyelim” ifadelerini kullandı.
Saha incelemesi sırasında sulama barajına yığılan atıkları gören Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, kirliliğe sebep olan atıkları fotoğraflayarak ilgili yerlere başvurduklarını ifade etti. Kirliliğe sebep olan kişilerin, söz konusu 150 bin dekarlık bir alanda şu an için tespit edilmesinin çok zor olduğunu dile getiren Bayram, ” Biz buraların daha sıkı denetlenmesi için ilgili yerlere başvurularımızı yaptık. Kötü niyetli insanlar her yerdeler. Ahlaklı ve dürüst çiftçilerimiz olduğu gibi maalesef ahlaksız ve kendinden başka kimseyi düşünmeyen çiftçiler de var” şekline konuştu.
Mehmet Bayram, “Su bizim için altından kıymetli ve onun bu şekilde zayi edilmesi bizi çok üzüyor. Bu çok önem verilmesi gereken bir konu. Bu sene sulama barajında çok güzel suyumuz oldu, yaklaşık 103 milyon metreküp su birikti. Şuanda içme suyu ayarındaki su, maalesef bu hale getirildi. Bu atıkların doğada kaybolması çok uzun yıllar alacak. Suyun bu kadar kıymetli olduğu bir zamanda herkesin sorumluluk alması lazım. Bunu yapanlara yazıklar olsun” dedi.
Tarımda İhracat Kovid-19’a Rağmen Arttı
Günlük 5 Ton Süt Üretimi Yapıyor
Üreticiler, küçükbaş Hayvan Desteği ile İşletme Sahibi Oluyor
Çiftçilere 406,6 Milyon Liralık Tarımsal Destekleme Ödemesi Yapıldı
OVP ile Organize Tarım Bölgelerinin Sayısı Artırılacak
Giresun’da Fındık Fiyatı Yeni Haftaya 130 Liradan Başladı
TZOB Başkanı’ndan Şimşek’e: Enflasyonu Böyle Önleyemezsiniz
Çiftçilere Yaklaşık 2 Milyar Lira Tarımsal Destekleme Ödemesi Yapıldı
Tarım Arazilerinin Kiraya Verilmesi Yargıya Taşındı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Planlı Tarım Politikamız Çerçevesinde Çiftçilerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz
Köylerdeki Sondajlı Suyun Maliyeti Güneş Enerjisiyle Büyük Oranda Düştü