DOLAR

32,3577$% 0.32

EURO

35,1439% 0.02

GRAM ALTIN

2.301,10%1,05

ÇEYREK ALTIN

3.962,00%-0,12

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2306505฿%3.3916

a

Limon İhracatı Yasaklandı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), üyelerine gönderdiği açıklamada, limonun Ağustos 2020 tarihine kadar “İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ” kapsamına alınacağını duyurdu

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), üyelerine gönderdiği duyuruda, koronavirüs nedeniyle limonun Ağustos 2020 tarihine kadar “İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ” kapsamına alınacağını duyurdu.

ad768x90

Yapılan duyuruda, bu süreçte limon ihracatı için sağlık sertifikası düzenlenmesi gerekeceği bilgisinin şifahi olarak edinildiği belirtilerek, 27 Mart itibariyle ihraç edilmeye hazır paketlenmiş olarak bulunan limon ürününe ilişkin firma adı, ihraç edilecek limon miktarı, ihraç edilecek ülke bilgilerinin eo@baib.gov.tr adresine iletilmesi istendi.

BAİB Başkanı Hakkı Bahar, limon ihracatıyla ilgili alınan kararda limonun sağlık alanında kullanılmasının etkili olduğunu dile getirirken, “Bazı üyelerimizin şuan sevk için hazırlanmış olan ürünleri bulunmakta ve yıllardır kendileri ile çalışan müşterilerinden gelmiş olan peşinatları var. Netice itibariyile en az 4-5 gün limon ihracatına izin verilmesi ülkemizin itibarı açısından kıymetlidir. Devletimizin kararını her zamanki gibi destekliyor, bu zor zamanları el birliği ile aşacağımızdan zerre şüphe duymuyoruz” dedi.

Hakkı Bahar, portakal, mandalina gibi diğer narenciye ürünleriyle ilgili ise herhangi bir karar olmadığını kaydetti.

ad768x90

Limon ihracatına getirilen kısıtlamayla ilgili olarak Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru da açıklama yaptı.

Mutlu Doğru, “Limon fiyatları artınca ihracatına ani kararla kısıtlama getirmek marketlere taahhütleri olan ihracatçıyı zor duruma düşürecektir. Ayrıca depolarda fazla malın stokta kalmasıyla Ağustos ayında yeni limon çıktığında çiftçinin piyasasını da olumsuz etkiler. Bu nedenle bir ara çözüm yolu bulunarak limon ihracatına en azından 15 Nisan tarihine kadar izin verilmesi ihracatçıyı ve dolaylı olarak da limon üreticisini memnun edecektir” dedi.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Koronavirüsle Mücadelenin En Önemli Unsuru: Dengeli Beslenmek

HIZLI YORUM YAP