19,0540$% 0.13
20,5095€% -0.63
1.211,44%-0,66
2.004,00%-0,20
5.031,98%-0,59
523412฿%-2.99442
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Yunus Baydar, aldıkları desteklerle daha fazla üretim yaparak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecini fırsata çevirmek istediklerini belirtti.
Yunus Baydar, Kovid-19’un dünyada ve Türkiye’de birçok dengeyi etkilediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu süreci fırsata çevirme noktasındaki sözlerini hatırlatan Baydar, “Birlik olarak Cumhurbaşkanımızla aynı düşüncedeyiz ve bu süreci sonrasında fırsata çevirmek istiyoruz. Daha fazla üretim yaparak ülkemizin ekonomisine daha fazla katma değer sunmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Baydar, Kovid-19 sürecinde üretimin öneminin daha iyi anlaşıldığını belirterek, “Yerli olarak ortaya çıkan, yerli olarak üretilen ürünlerin ne kadar önemli olduğunu gördük. Dışarıya bağımlı olmadan, üretilen meyvenin bile bugün bizim için can simidi olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.
Hükümetin bu süreçte gereken destekleri aksatmadan yaptığını anımsatan Baydar, şunları kaydetti:
“Son olarak buzağı destekleme ödemesi yapıldı. Üreticilerimizin hesaplarına yatmaya başladı. Sadece Ardahan’da 50 milyon liraya yakın destekleme ödemesi yapıldı. Devlet desteklemeleri, hayvancılık ve üretim için önemli bir katkı. Üreticimiz bu süreçte üretimin aksamaması için gayret ediyor. Devlet de gerekli desteği veriyor. Biz diyoruz ki illaki yerli üretim. Yerli üretimin artmasıyla komşu ülkelere pazarlama da söz konusu olacak.”
Salgın sürecinde Türkiye’nin hiçbir sıkıntı yaşamamasının gurur verici bir durum olduğunu anlatan Baydar, “Hiçbir ürün ‘yok’a girmedi. Neden? Çünkü Türkiye üretimiyle kendine yetebilecek düzeyde bir ülke. Fakat bunun sürdürülebilir olması gerekir.” dedi.
Baydar, yerli üretimin artırılmasıyla hem kendilerinin daha fazla kazanç elde edeceğini hem de maliyetlerin aşağıya çekilmesiyle daha çok insana bunların ulaşmasının mümkün olacağını söyledi.
Martta Toplanan Süt Miktarı 878 Bin 593 Tona Yükseldi
Nar Ekşisi İzlenimi Veren Narlı Sosların Piyasaya Arzı Yasaklandı
Tarımsal Üretimin Planlanması Verimliliği Artıracak
Tarım Kredi Marketleri, Ramazanda Temel Gıda ve Temizlik Ürünlerini Sabitledi
Çiftçilere Yaklaşık 1,7 Milyar Liralık Tarımsal Destek Ödemesi Bugün Yapılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı Ramazanda Gıda İşletmelerini Sıkı Denetime Tabi Tutacak
Deprem Bölgesindeki 100 Milyon Ton Enkaz İçin Geri Dönüşüm Uyarısı
Yuvacık Barajı’nda Su Seviyesi Yüzde 94’e Yükseldi
Fiyatları Sabitlenen Et Ürünlerinin Satışı Yarın Başlıyor
TMO Stokları Ramazanda Oluşabilecek Spekülatif Fiyat Artışlarına Karşı Hazır
Türkiye, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Sayılarında AB Ülkelerini Geride Bıraktı