DOLAR

32,3541$% 0.31

EURO

35,1553% -0.01

GRAM ALTIN

2.308,77%1,39

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%0,17

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288612฿%3.31642

a

Devlet Desteği Alan Besiciler Kovid-19 Sürecinde Üretimi Artırmayı Hedefliyor

Büyükbaş hayvancılığın yaygın yapıldığı illerden Ardahan’da devlet desteği alan besiciler, daha fazla üretim yaparak hem milli ekonomiye katkıda bulunmayı hem de salgın sürecini fırsata dönüştürmeyi hedefliyor.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Yunus Baydar, aldıkları desteklerle daha fazla üretim yaparak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecini fırsata çevirmek istediklerini belirtti.

ad768x90

Yunus Baydar, Kovid-19’un dünyada ve Türkiye’de birçok dengeyi etkilediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu süreci fırsata çevirme noktasındaki sözlerini hatırlatan Baydar, “Birlik olarak Cumhurbaşkanımızla aynı düşüncedeyiz ve bu süreci sonrasında fırsata çevirmek istiyoruz. Daha fazla üretim yaparak ülkemizin ekonomisine daha fazla katma değer sunmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Baydar, Kovid-19 sürecinde üretimin öneminin daha iyi anlaşıldığını belirterek, “Yerli olarak ortaya çıkan, yerli olarak üretilen ürünlerin ne kadar önemli olduğunu gördük. Dışarıya bağımlı olmadan, üretilen meyvenin bile bugün bizim için can simidi olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

ad768x90

“Destekler aksatmadan yapıldı”

Hükümetin bu süreçte gereken destekleri aksatmadan yaptığını anımsatan Baydar, şunları kaydetti:

“Son olarak buzağı destekleme ödemesi yapıldı. Üreticilerimizin hesaplarına yatmaya başladı. Sadece Ardahan’da 50 milyon liraya yakın destekleme ödemesi yapıldı. Devlet desteklemeleri, hayvancılık ve üretim için önemli bir katkı. Üreticimiz bu süreçte üretimin aksamaması için gayret ediyor. Devlet de gerekli desteği veriyor. Biz diyoruz ki illaki yerli üretim. Yerli üretimin artmasıyla komşu ülkelere pazarlama da söz konusu olacak.”

Salgın sürecinde Türkiye’nin hiçbir sıkıntı yaşamamasının gurur verici bir durum olduğunu anlatan Baydar, “Hiçbir ürün ‘yok’a girmedi. Neden? Çünkü Türkiye üretimiyle kendine yetebilecek düzeyde bir ülke. Fakat bunun sürdürülebilir olması gerekir.” dedi.

Baydar, yerli üretimin artırılmasıyla hem kendilerinin daha fazla kazanç elde edeceğini hem de maliyetlerin aşağıya çekilmesiyle daha çok insana bunların ulaşmasının mümkün olacağını söyledi.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Martta Toplanan Süt Miktarı 878 Bin 593 Tona Yükseldi

HIZLI YORUM YAP