DOLAR

32,5397$% 0.28

EURO

34,9050% 0.49

GRAM ALTIN

2.486,59%1,00

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,90

BİST100

9.573,39%0,45

BİTCOİN

1991768฿%-3.79725

a

Çiftçiye Ücretsiz Verilecek Tarım Arazileri İçin 7 İl Belirlendi

Türkiye Cumhuriyeti ekonomi politikaları dahilinde üretim mekanizmalarının güçlendirilmesi yönünde yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. 7 şehirde uygulanmak üzere çiftçilere ücretsiz tarım arazisi tahsis edilecek. Şehirler belli oldu!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik daralmadan sonra ekonomi politikalarını değiştirme kararı alan ülkeler tarım ve üretime dönmeye devam ediyor. Yaşanan son dönemden sonra Türkiye Cumhuriyeti bünyesinde de toprağa dayalı üretime ağırlık verilmesi için yeni kararların alınmaya başladığı açıklandı.

ad768x90

Tarım Arazi Alanları Arttırılacak

Yerli tohum ve yerli tarım mahsullerinin üretimi için atılacak olan adımlar dahilinde öncelikli olarak tarım alanlarının yüz ölçümlerinin arttırılmasına karar verildi. Hali hazırda tarım alanı olan yerlere destek verilecek olup; atıl alanlardan yeni tarım alanları açılacak.

7 Şehirde Ücretsiz Tarım Arazisi Müjdesi

Tarımla uğraşan veya tarımla uğraşılması için teşvik bekleyen vatandaşlara müjde gibi  gelen haberler ile birlikte yurt genelinde farklı şehirlerde yer almak üzere tarım alanlarının tahsisatına başlanacağı ve devlet eliyle ücretsiz tarım arazisi sunulacağı açıklandı.

Bahsi geçen uygulama için öncelikli olarak 7 farklı şehir tespit edildi. Edinilen bilgilere göre söz konusu şehirler; Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas olarak tespit edilmiş olup; hasatların en hızlı şekilde yapılması için planlamalara başlandı.

ad768x90

1904 Futbol Sahası Büyüklüğünde

Türkiye genelinde verimli toprakların varlığı, yapılacak

olan kampanya ve atılacak olan adımların önünü açıyor. Bakanlık nezdinde de yapılan açıklamalar itibari ile kesinleşen arazi dağıtımı için eski arazilerden devşirmeler yapılmayacağı; ilgili uygulamaların yeniden başlatılması için atıl alanlardan yeni tarım arazi ve merkezlerinin kazandırılacağı ilan edildi.

Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas şehirlerini kapsayacak olan yeni tarım arazileri için kazandırılacak toplam alanın 1904 futbol sahası büyüklüğünde olduğu ve 14 bin dekar alan üzerinde yer alacağı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından bizzat açıklanan verilere göre söz konusu 14 bin dekar alanda yer alacağın toprağın herhangi bir şekilde kamulaştırma yapılmadan, hazine arazisinden tahsis edileceği ilan edildi.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Havuzlu Hobi Bahçelerine Yasak Getirildi

HIZLI YORUM YAP