Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan depremzede kamu personeline, müdürlük tarafında mobing uygulandığı iddiaları ortalığı karıştırdı.
Depremden bizzat kendi etkilenen yahut yakınlarını kaybeden personele raporlu oldukları halde işe gelmemeleri nedeniyle mobing uygulandığı iddia edildi. Depremzede personele raporlarının gerçeği yansıtmadığı yönünde baskılarını sürdüren il müdürünün, personeli hakem doktorlara göndererek raporlarının gerçek olduğunu kanıtlamaları yönünde hakem hastanelerden teyit istediği öğrenildi.
Kendi İşimi Kendim Hallederim, Bakanlığa İhtiyacım Yok
Bir diğer iddia ise Adıyaman il müdürünün, valiliklerde olduğu üzere afet koordinasyonunda koordinasyondan sorumlu idarecilerin atanmasının gereksiz olduğunu, kendi içlerinde söz konusu afet dönemini atlatabileceklerini dile getirdiği konuşuluyor. İl müdürünün bununla ilgili, “Ben kendi işlerimi kendi personelimle hallederim, başka personele ihtiyacım yok” dediği de iddia edildi.
Vicdansızlık
Milletin çoluğu çocuğu ölmüş adamın derdine bak. Alın artık böyle adamları görevden. Ak partiye zarar veriyorlar
Kurumlardaki mobbingden bıktık. Bakanlık izmir il müdürlüğünü görmüyor mu ? İzmir tarım müdürlüğü gürcistan tarım bakanlığına mı bağlı ? Değişiklik yapılmasını ne kadar daha bekleyeceğiz ?