featured

Wuhan’da Vahşi Hayvan Yemek de Yasaklandı

Yeni tip koronavirüs salgınının başlangıç yeri olan Çin’in Wuhan kentinde, vahşi hayvan ticaretinin yasaklanmasının ardından bu hayvanları avlamak ve yemek de yasaklandı.

Çin’in İngilizce yayın yapan Global Times gazetesinin haberine göre; Wuhan’daki yasak, balık çeşitleri de dahil tüm vahşi hayvanları ve “esaret altında yetiştirilen” tüm hayvanların tüketimini kapsıyor.

Yeni tip koronavirüsün kökeni hala net olarak bilinmiyor ancak büyük olasılıkla bir yarasa da ortaya çıktığı, oradan bir diğer vahşi hayvana ve sonra da insana geçtiği tahmin ediliyor.

Salgının Aralık ayında ortaya çıkmasından sonra Çin, Ocak ayında tüm vahşi hayvan ticaretini durdurmuştu.

Ancak vahşi hayvan etlerinin Çin ve başka ülke pazarlarında hala satılmaya devam ettiği haberleri de geliyor.

Wuhan’da Vahşi Hayvan Yemek de Yasaklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Tarım Orman Haber - En Güncel Tarım ve Orman Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!