DOLAR

32,5784$% 0.08

EURO

34,9238% 0.11

GRAM ALTIN

2.434,38%0,19

ÇEYREK ALTIN

4.087,00%0,22

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2176854฿%0.60344

a

Vefat Eden Koronavirüs Hastası Nasıl Defnedilecek?

Türkiye Koronavirüs saşgınında ilk kaybını verdi. Acı haberi Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca duyurdu. Alınan kötü haberden sonra sosyal medya üzerinden, Koronavirüs sebebi ile vefat eden şahsın nasıl defnedileceği soruları gündeme geldi.

Dünyayı etkisi alan ve uzun süredir yaşanmayan bir küresel olağanüstü hal döneminin başlamasına sebep olan Koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Dünya genelinden gelen haberler bu sefer de Türkiye’den geldi.

ad768x90

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre vaka sayısında artış yaşanırken; Türkiye’de Koronavirüs salgınından dolayı ilk vefat haberi dün itibari ile geldi. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden salgından dolayı vefat eden vatandaşın defin işlemlerinde bir farklılık olup olmayacağını sorgulamaya başladı.

Cenazede Farklı İşlem Uygulanmayacak

Laboratuvar çalışmalarında hangi şartlarda kaç gün ve kaç saat hayat belirtisi gösterdiği tespit edilen virüsün defin işlemlerinde de herhangi kimseye zarar vermemesi için önlem alınması gerektiği beyan edilirken; hijyen ve steril durumların dışında usul ve uygulamada herhangi farklı bir defin işlemi gerçekleştirilmeyeceği açıklandı.

Cenaze işlemlerinin akabinde uygulanacak tek farklılık ise otopsi talebi olursa yapılacak. Koronavirüs tanısı konmuş olan hastaya veaftı sonrasında, otopsi yapan kişiler veya gasilhane personellerinin  temasları boyunca kalın eldiven, N95/FFP2 veya N99/FFP3 maske, gözlük / yüz koruyucu ve önlük kullanması gerektiği bilgisi verildi.

ad768x90
Virüsü Çin Temaslı Personelinden Aldı

Koronavirüs sebebi ile vefat eden vatandaş, virüsü Türkiye sınırları içeriisnde kuluçka dönemini tamamlayan yeni bir vakadan değil; Çin ile temas halinde olan bir personelinden aldığı tespit edildi. Halk ise özellikle AVM’ler gibi oldukça yoğun temas içerisinde bulunan ve Çin’den çok sayıda kargo paketi bulunduran iş yerlerinin de kapatılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmaya başladı.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kolonya, Etil Alkol ve Dezenfektan İhracatı Durduruldu! Önce Türkiye’nin İhtiyacı Karşılanacak

HIZLI YORUM YAP