DOLAR

32,3918$% 0.21

EURO

35,0848% -0.08

GRAM ALTIN

2.325,37%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%1,00

BİST100

9.125,66%0,50

BİTCOİN

2278307฿%-1.02364

a

Türkiye’de Koronavirüs Önlemleri: Etkinlikler İptal Edilecek

Türkiye’de ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının görülmesinin ardından birçok toplu etkinlik iptal edildi ya da ertelendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Bakan Kasapoğlu maçların seyircisiz oynanması gibi bir gündemleri olmadığını ancak mart-nisan aylarında kota müsabakalarına yönelik olmayan yurt içi ve dışındaki 80’den fazla organizasyonun ertelendiğini söyledi. Kasapoğlu gençlik kamplarındaki uluslararası çalışmaların da ertelendiğini belirtti.

ad768x90

Diyanet İşleri Başkanlığı da koronavirüs önlemleri kapsamında uluslararası toplantıların ertelendiğini bildirdi. Başkanlıktan yapılan açıklamada, bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenmesi planlanan “6. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni” ve 2-5 Nisan tarihleri arasındaki “10. Avrasya İslam Şurası”nın ertelendiği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamu personelinin bu dönemde zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir genelgesinin birkaç gün içerisinde yayınlanabileceğini belirtti.

Ulusal tıbbi kongrelerle ilgili “Sayıca kaç kişiye kadar sınırlamalıyız?” konusunu Bilim Kurulunda tartışacaklarını söyleyen Koca, “Temelde uluslararasına izin yok ama ulusal olan, uluslararası katılımı olmayan kongreler için de sayıda bir sınırlama yapmak istiyoruz. Mesela ABD 50 kişi ve üzerini yasakladı. Benzer şekilde biz de bir sayı belirleyerek tartışmak istiyoruz. Bunu önümüzdeki 1-2 gün içinde açıklamış oluruz.” dedi.

ad768x90

Sınırlarda önlemler artırıldı

Türkiye’nin özellikle İran sınırında koronavirüse karşı aldığı tedbirler uygulanmaya devam ederken Türkiye ile Gürcistan arasındaki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı’nda da Covid-19 tedbirleri çerçevesinde sahra hastaneleri kuruldu.

İran ile Türkiye arasında kara ve demir yolu geçişlerine imkan veren Ağrı-Gürbulak, Van-Kapıköy, Hakkari-Esendere, Iğdır-Dilucu kara hudut kapıları ile Van-Kapıköy demir yolu hudut kapısı 23 Şubat’ta geçici süreyle giriş çıkışlara kapatılmıştı.

Öte yandan Türkiye ile İran arasında karşılıklı işletilen Trans Asya Ekspresi ve Van-Tahran yolcu treni ile yük treni seferleri de Covid-19 tehlikesi nedeniyle geçici olarak durdurulmuştu.

Bilim Kurulu toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu, çarşamba günü Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla toplanacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 3 bakanın katılımıyla Bilkent Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek toplantının ardından saat 16.30’da basın açıklaması düzenlenecek. Bilim Kurulu’nda alınacak önlemlerin kapsamlı bir şekilde kararlaştırılması bekleniyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Fahrettin Koca Açıkladı: “Türkiye’de Koronavirüs Tespit edildi”

HIZLI YORUM YAP