DOLAR

32,5910$% 0.33

EURO

34,8179% 0.18

GRAM ALTIN

2.507,24%0,93

ÇEYREK ALTIN

4.276,00%0,67

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2096929฿%1.94341

a

“Testi pozitif çıkan kişi ilaçlarını kullanmazsa, virüsü hızla yayar”

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bünyamin Sertoğulları, koronavirüs teşhisi konulan hastaların ilaçları kullanmadığı takdirde hastalığı daha ağır geçireceğini söyleyerek hastaları uyardı: İlaç kullanılmazsa bulaş riski artar.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bünyamin Sertoğulları, koronavirüs teşhisi konulan ve Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz verilen ilaçları, kullanmayanları uyardı.

ad768x90

Prof. Sertoğulları, ilaç kullanmayan koronavirüs hastalarının hastalığı daha ağır geçirebileceğine dikkat çekerek, “Vatandaşların içi rahat olsun, bu ilaçlar üretilirken ilk yapılan şey güvenlik testidir. İlaçların kullanılabileceği dozda yan etkilerinin olup olmadığına bakılıyor. Zaten bu ilaçlar direkt koronavirüse yönelik ilaçlar değil. Ancak yapılan çalışmalarda bu ilaçların koronavirüsü hastalığının geçme süresini 10 günden 4 güne indirdiği ortaya koyulmuştur. Vatandaşlarımız ilacı kullanmayıp bizim yanımıza geldiklerinde yan etkileri daha fazla olan, ağır ilaçları vermek zorunda kalıyoruz” dedi.

Fotoğraf: DHA

“İlaçların yan etkisi korkulacak düzeyde değil”

Prof. Dr. Sertoğulları, “Vatandaşlarımız hastalarımıza zarar verecek bir ilaca başlanılmayacağından emin olsunlar. İlaca baktığımızda bizi korkutacak kadar yan etkilerinin olduğu söylendi ancak bunlar binde ya da 10 bin de bir düşük bir ihtimalle görülebilir. Daha çok görülen yan etkileri hayati riski olmayan ve bizim yönetebileceğimiz etkiler” diye konuştu.

“İlaç kullanılmazsa bulaş riski artar”

Koronavirüs testi pozitif çıkan gençlerin çoğunlukla ilaç kullanmak istemediğini ifade eden Sertoğulları, “Gençler, özellikle bu hastalığı ilaçsız atlatabilirler ama hastalık süreci daha uzun olur ve hastalığı sevdiklerine bulaştırma riski artar. Kendisi hastalığı daha hafif geçirmiş ama ilaç kullansa daha kısa sürede atlatacakken, ilaç kullanmadığı için ailesine bulaştırdığını gördüğümüz genç hastalarımız var” ifadelerini kullandı.

ad768x90
batman escort bayan

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Çin’de 13 Yeni Koronavirüs Vakası Görüldü

HIZLI YORUM YAP