DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2045043฿%-2.10392

a

Tarım ve Orman Bakanlığı Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihleri 15 Mayıs – 28 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Yapılan değerlendirmelerin ardından kazanan adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak. Henüz sonuçların açıklanma tarihi belli olmazken adaylar, yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz ÖSYM’nin internet sayfasından sorgulama yapabilecek.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin deyimiyle mevcut atamalarda sıfır eleman alımı yapılacak. Cumhurbaşkanı Kararı ile kamuda çalışanlara, bu atamalarda tercih yolu kapandı. Kamuda çalıştığı halde tercih vermek isteyen adaylar, alınan karara tepki gösterirken ilk kez tercih yapacak adaylar, verilen kararın çok yerinde olduğunu düşünüyor.

ad768x90

“DAVALAR SONUÇLANANA KADAR TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANMASIN” TALEBİNE SIFIR ADAYLARDAN BÜYÜK TEPKİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 bin 347 sözleşmeli personel alımına; Cumhurbaşkanı Kararı ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda değişiklik yapılarak, Bakanlığın ilgili alımında hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olanların atamalarının yapılamayacağı belirtilmişti. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan ve yıllardır mevcut atamayı beklediklerini söyleyen adaylar, atamalarının yapılmayacağına dair Resmi gazetede yayımlanan karara karşı Danıştay’a yürütmeyi durdurma talepli iptal davaları açtı. Bakan Pakdemirli’nin sıfır eleman diye tabir ettiği adaylardan açılan davalara büyük tepki geldi.

Kamuda çalışan adaylar, atamalarının yapılamayacağı karara ilişkin açılan davalar neticesinde “Davalar sonuçlanıncaya kadar tercih sonuçları açıklanmasın” talebinde bulundu. Ancak tercih veren sıfır adaylardan bu talebe tepki yağdı. Adaylar tercih sonuçlarının bir an önce açıklanması gerektiğini dile getiriyor.

“TAHAMAMMÜLÜMÜZ KALMADI”

Mevcut atamalara tercih vermiş olan adaylar, kamuda çalışan adayların tercih haklarının engellenmesine yönelik şunları söyledi: “Kamuda çalışan adayların tercih veremiyor olması kendi deyimleriyle bir mağduriyet olabilir. Evet ama hali hazırda kamuda çalışıp düzenli bir işi olan insanların bizleri de anlamaları gerektiğini düşünüyoruz. 3 yıldır bu atamayı bekliyoruz ve işsiziz. Biz de artık hayatımızın düzene girmesini istiyoruz. Bakanlıktan kamuda çalışan adaylar için de ayrıca bir çalışma yapmasını istiyoruz. Ama açılan “Davalar sonuçlanana kadar tercih sonuçları açıklanmasın” talebi hiç doğru değil. Kimse davaların sonuçlarını beklemek zorunda değil. Kaldı ki bu davaların ne kadar süreceği de tam bir muamma. Bu yüzden bir an önce tercih sonuçlarının açıklanmasını istiyoruz. Artık en ufak bir pürüze bile tahammülümüz kalmadı.”

ad768x90

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tarım ve Orman Bakanlığı Yüksek Maaşlı Personel Alacak

HIZLI YORUM YAP