DOLAR

32,5431$% 0.07

EURO

35,0432% 0.04

GRAM ALTIN

2.439,41%0,17

ÇEYREK ALTIN

3.982,00%0,10

BİST100

10.446,24%1,00

BİTCOİN

2024011฿%-1.3603

a

TAGEM’de Bazı Bürokratlar Görevden Alınarak Yeni Atamalar Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nde genel müdür yardımcılığı ve daire başkanlığı seviyesinde bazı görevden alma ve atamalar gerçekleştirildi.

Bakan İbrahim Yumaklı’nın göreve gelmesiyle birlikte başlayan üst düzey bürokratlara yönelik büyük değişim, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nde yapılan görevden alma ve yeni atamalarla devam ediyor.

ad768x90

Önceki günlerde Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, TAGEM’e Genel Müdür olarak atanmıştı. Yapılan son atamalarla Genel Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanı düzeyinde de değişiklikler yapılmış oldu.

Yeterli Verim Alınamayan Genel Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanları Görevden Alındı

Edinilen bilgilere göre önceki Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi döneminde sürpriz şekilde Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan ve Bakanlığın yeterli verim alamadığı iddia edilen TAGEM Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Halil Sözmen görevden alındı. Yine TAGEM’de Daire Başkanı olarak görev yapan İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Birol Karadoğan, Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Süleyman Aslan görevden alınarak yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Bakan İbrahim Yumaklı tarafından yapılan atamalarda; Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir TAGEM Genel Müdür Yardımcısı olarak atanırken, Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanlığına Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitü Müdürü Dr.Erdinç Veske, İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanlığına Alper Tezcan, Hayvan Sağlığı, Gıda ve Yem Araştırmaları Daire Başkanlığına ise Erkan Taşbaş daire başkanı olarak getirildi.

ad768x90

Merkez ve Taşra Teşkilatında Değişim Devam Edecek

Bakanlığa daha üretken ve kurumsal bir kimlik kazandırmaya niyetli olan Bakan Yumaklı’nın, metal yorgunluğu yaşayan merkez teşkilatının yanı sıra yeterli verimin alınamadığı İl Müdürlerini kapsayacak şekilde değişim sürecini devam ettirmesi bekleniyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Değişim Rüzgarı Hız Kesmiyor

HIZLI YORUM YAP