34,2741$% 0
37,4875€% -0.04
2.935,44%0,26
4.973,00%0,99
8.861,46%-0,17
฿%
34,2679
37,4769
2.935,44
4.973,00
8.861,46
Marmarabirlik’in zeytin üreticileri için önemine de değinen Asa şunları söyledi: “Biz ortaklarımızın geleceğini düşünüyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında satışlarımız her geçen gün daha da artmakta, sürekli büyümekteyiz. Bazı kesimler yapılan icraatları ve Marmarabirlik’in geldiği noktayı görmezlikten gelmektedirler. Yapılanları basite indirgemektedirler. Bir taraftan geçmiş dönemin borcu taksitler halinde ödenirken, ürün alımları kredi kullanmadan yapılmakta ve düzenli bir şekilde ödenmektedir. Kurum kar etmekte, karlılığını da yatırıma dönüştürmekte, birçok kooperatif bölgesine depolama tesisleri yapılmakta ve ilk defa kendi öz kaynakları ile kar payı dağıtılmaktadır. Üreticilerimizin en önemli girdi kalemi olan gübre ve zirai ilaç dağıtımı ise 2010’dan bugüne düzenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Mademki bugüne kadar yapılanlar bu kadar kolay ve basitti, geçmişte neden yapılmadı/yapılamadı?”
Marmarabirlik’ten yapılan açıklamaya göre, 21 Ekim 2019’da başlayan ve 8 Ocak 2020’de sona eren 2019-2020 ürün alım kampanyasında, 43 bin 500 ton alım gerçekleştirildi.
Açıklamada, ortaklara yarın 48 milyon lira ödeneceği, kalan son dilim ödemenin ise nisan ayı sonunda yapılacağı kaydedildi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, son 10 yılın en zor ürün alım kampanyasını yaşadıklarını belirtti.
TEK ALICI OLARAK KALDI
Son iki yıldır piyasada diğer alıcıların olmadığını, tek alıcı konumunda kaldıklarını ve ortakları desteklemek amacıyla piyasa koşullarının üzerinde bir fiyatla ürün alımlarını gerçekleştirdiklerini aktaran Asa, “Bu kampanya, Marmarabirlik için bir dönüm noktasıydı. Kuruma zarar vermeden, üreticiyi de mağdur etmeden zor bir kampanyayı geride bıraktık.” ifadesini kullandı.
Asa, Marmarabirlik’in ortakların geleceğini düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:
“Hem yurt içi hem de yurt dışında satışlarımız her geçen gün daha da artmakta. Bazı kesimler, icraatları ve Marmarabirlik’in geldiği noktayı görmezlikten gelmekte, yapılanları basite indirgemektedir. Bir taraftan geçmiş dönemin borcu taksitler halinde ödenirken, ürün alımları kredi kullanmadan yapılmakta ve düzenli bir şekilde ödenmektedir. Kurum kar etmekte, karlılığını da yatırıma dönüştürmekte, birçok kooperatif bölgesine depolama tesisleri yapılmakta ve ilk defa öz kaynaklar ile kar payı dağıtılmaktadır.”
Asa, 3 Şubat’tan itibaren gübre dağıtımına da başlanacağını bildirdi.
Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiricilerine Malzeme Desteği Verildi
Fındıkta Kahverengi Kokarca Tehdidine Karşı Mücadele Artarak Devam Ediyor
Bakan Yumaklı: Kırmızı Et İthalatını Bitirmeyi Hedefliyoruz!
Tarım Bakanlığı açıkladı: İşte Hileli Zeytinyağı Satan Firmaların Tam Listesi
Taklit-Tağşiş Yapılan Gıdalar Sitesi Güncellendi, Köfteci Yusuf da Listeye Eklendi
Bakan Yumaklı: Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi’nin Hedefi Türkiye’nin Et İthalatıyla İlgili Konusunu Kapatmak
Teknoloji Dünyasının Milyarderleri Toprak Yatırımlarını Artırıyor
Yaş Çaya Kilogram Başına Verilecek Fark Ödemesinin Esasları Belirlendi
Bakan Yumaklı: Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi’nin Hedefi Türkiye’nin Et İthalatıyla İlgili Konusunu Kapatmak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1,2 Ton Canlı Kum Midyesine El Koydu
37 Orman Köyüne 39 Milyon 760 Bin TL Destek