28,9919$% 0.23
31,2252€% -0.16
1.866,38%-1,07
3.135,00%-0,31
7.962,34%3,14
1284979฿%2.62631
Gaziantep İslahiye’de kısıtlamadan muaf tutulan çiftçiler yüksek sıcağa rağmen tarlalarında çalışıyor.
Dört gün süreyle aralarında Gaziantep‘in de bulunduğu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesinin ardından hissedilen sıcaklığın 39 dereceyi göstermesine rağmen İslahiye’de tarımsal faaliyetler devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunan çiftçilerin, üreticilerin ve gıda sektörünün sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan gruba dahil edildiğini açıklamıştı. Bu açıklama sonrası durumdan hoşnut olan çiftçiler şuanda ekili olan başta buğday ve biber başta olmak üzere tüm tarımsal faaliyetlere devam ediliyor.
Kırsal alan olan Karapolat Mahallesi’nde ikamet eden ve çiftçilik yapan Murtaza Özdemir, “Bu sene 20 dönüm kadar buğdayımız var sulama zamanı geldi. Korona virüsten dolayı sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sulama faaliyetlerimizi devam ettirmemizi sağlaya tüm yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gıda Denetim Elemanını Kasap Dükkanına Kapatıp Dövdüler
FAO: Küresel Gıda Fiyatları Kasımda Değişmedi
Doğu’da Bozkıra Dikilen Milyonlarca Fidan “Geleceğe Nefes” Olacak
Ortalamanın Üzerine Çıkan Kasım Yağışları Trakyalı Çiftçiye Umut Oldu
Çiftçiler İsyanda: Devlet Binasına Gübre Püskürttüler
Ticaret Borsalarında Üç Ayda 137 Bin Tonun Üzerinde Fındık Satıldı
Starbucks’ın Piyasa Değeri 20 Günde 12 Milyar Dolardan Fazla Azaldı
Tarım ve Orman Bakanlığı 8 Yılda 400 Milyon Liralık Çoban Desteği Verdi
“Çalışan Emeklilere 5 Bin Lira Ödeme” Düzenlemesinden 4 Milyon 688 Bin 945 Kişi Yararlanacak
Rekabet Kurumu Kırmızı Et Sektörüne Yönelik İnceleme Başlattı
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Tarım Arazilerinin Amaç Dışına Çıkarılması Önlenmeli