DOLAR

32,5316$% 0.25

EURO

34,8792% 0.42

GRAM ALTIN

2.483,81%0,89

ÇEYREK ALTIN

4.239,00%0,60

BİST100

9.555,31%0,26

BİTCOİN

1990961฿%-3.69592

a

İstanbul Uçağındaki Yolcuda Koronavirüs Çıktı!

İstanbul’dan THY uçağıyla Singapur’a giden yolcuya yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. THY uçağı, personeliyle birlikte geri dönerken, bakan Koca 3 pilot ile 11 kabin görevlisinin 14 günlüğüne karantinaya alındığını açıkladı. Bakan Koca son dakika açıklamasında, “Aldığımız önlemler sayesinde virüs Türkiye’ye bulaşmadı” dedi.

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs Türkiye’yi de korkutuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “İçimizde koronavirüslüler olabilir” açıklamasından sonra İstanbul’dan Singapur’a giden THY uçağındaki bir yolcuda koronavirüs tespit edildi. Sağlık Bakanı Koca son dakika açıklamasında, Singapur’da Covid-19 tanısı konan Fransız yolcunun bulunduğu uçağın yolcusuz döndüğünü, mürettebatın 14 gün gözetim altında olacağını bildirdi. Bakan Koca son dakika açıklamasında da, “Devreye aldığımız etkili önlemlerle bugüne kadar hastalığı ülkemizden uzak tutmayı başardık. Virüs komşulara yayıldı ama Türkiye’ye bulaşmadı” dedi. Öte yandan umreden dönen ve koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan Türklerin sayısı 4’e çıktı. İran’da ölü sayısı 107’ye yükselirken tüm maçlar iptal edildi, tüm okullar ay sonuna kadar tatil edildi.

ad768x90

Virüslü yolcu Fransa vatandaşı, uçak personeli 14 gün karantinaya alındı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, THY uçağıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Singapur’da Koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra’dan Singapur’a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır” dedi.

Komşularımıza yayıldı ama Türkiye’ye bulaşmadı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzenlediği basın toplantısında da, “‘Salgın içimizde’ dediğimizde medyadan bunu farklı algılayanlar olmuştu. Yurt dışına giden herkes potansiyel taşıyıcı. Dolayısıyla bu anlamda içimizde diye söyledim. Devreye aldığımız etkili önlemlerle bugüne kadar hastalığı ülkemizden uzak tutmayı başardık. Virüs komşulara yayıldı ama Türkiye’ye bulaşmadı” dedi. Yurtdışına çıkan her vatandaşın potansiyel taşıyıcı olduğunu belirten Koca, “Zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkılmamalı. Yurtdışından dönen 14 gün kendisini evde izole etsin” çağrısı yaptı.

İstanbul’dan Singapur’a giden yolcuda bulundu
Singapur medyasında yer alan habere göre, 3 Mart tarihinde THY’nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda yapılan koronavirüs testleri yapıldı. Yapılan testler sonucunda yolcuda Covid-19 koronavirüs olduğu tespit edildi. Singapur Sağlık Bakanlığı uçaktaki diğer yolcuları da takip altına aldı. Singapurlu yetkililer hasta yolcunun detaylarını paylaştı.

ad768x90

Uçak ve uçuş ekibi Türkiye’ye geri döndü
Singapur Sağlık Bakanlığı, İstanbul’dan Singapur’a uçuş yapan THY uçağındaki bir yolcuda Corona virüsünün tespit edildiğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra TK54 sefer sayılı uçuştaki 3 pilot ve 11 kişilik kabin ekibi, İstanbul’a geri gönderilen uçakla boş olarak yola çıktı. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’nun açıklamasının ardından Singapurlu yetkililer Reuters’a corona virüsü tespit edilen hasta hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk değil, ama yakın temasta bulunmuş
İsmini açıklamayan bir havacılık yetkilisi, virüs rastlanan kişinin İstanbul üzerinden transit geçiş yapan bir yolcu olduğunu duyurdu. Yetkili, hasta yolcunun Türk vatandaşı olmadığını açıkladı. Aynı yetkili, virüs testi yapılan kabin ekibinin, şu aşamada herhangi şüpheli bir duruma rastlanmaması nedeniyle İstanbul’a geri gönderildiğini belirtti. 
11 kişilik kabin ekibi ve 3 pilot, İstanbul’da karantina altına alınacaklar. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamada “Uçuş ekibi TK54 sefer sayılı uçaktaki koronavirüse rastlanan yolcuyla yakın temasta bulunmuş” ifadeleri yer aldı.

614

Türkiye'de 4 ilde koronavirüs alarmı! İstanbul uçağındaki yolcuda virüs çıktı

Kayseri’de de umreden dönen kadın karantinaya alındı
KAYSERİ Erkilet Havalimanı’nda, koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında, umreden dönen 250 kişi kontrolden geçirildi. Kontrol sırasında, 5 yolcuda yüksek ateş, 60 yaşındaki N.Y. adlı kadında ise öksürük ve solunum sıkıntısı tespit edildi. Bunun üzerine havaalimanına 2 ambulans ile özel kıyafetli 6 sağlık çalışanı sevk edildi. Dış Hatlar’a gelen enfeksiyon hastalıkları uzmanı tarafından muayene edilen 6 kişiden 5’inin kente girişine izin verilirken, N.Y. ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne götürüldü. N.Y., koronavirüs şüphesiyle, tedbir amaçlı izolasyonlu odada gözlem altına alındı. Öte yandan, havalimanı çalışanları ile taksi sürücülerinin maske taktığı görüldü.

Umre’den dönenlerde koronavirüs şüphesi
Dün Sakarya ve Balıkesir’de umreden dönen 2 kişi virüs şüphesiyle karantinaya alınmıştı. Bugün sabah saatlerinde da Karabük’ten koronavirüs haberi geldi. Karabük’te, Umre dönüşü öksürük şikayetiyle aile hekimine başvuran E.O ve İ.O. koronavirüs şüphesiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altına alındı. Böylece umreden dönüp de koronavirüs karantinasına alınan hasta bulunan il sayısı 4’e çıkmış oldu.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Koronavirüs Mutasyona Uğradı: L-cov Öldürüyor, S-cov Süründürüyor

HIZLI YORUM YAP