DOLAR

34,2622$% -0.04

EURO

37,4811% -0.05

GRAM ALTIN

2.929,67%0,06

ÇEYREK ALTIN

4.969,00%0,76

BİST100

8.753,42%-1,38

BİTCOİN

฿%

a

Etil Alkolün Kolonyacılara Sevki Başladı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında benzine karıştırılması zorunluluğu ertelenen etil alkolde oluşan kapasite, kolonya ve dezenfektan üretiminin artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının takibiyle kozmetik sanayicilerinin kullanımına sunulmaya başladı.

Türkiye’de etil alkol üretimi Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı gözetiminde gerçekleştiriliyor. Kurum, alkol piyasasına yeni üretici olarak girecek üretim tesislerine kuruluş, üretim ve faaliyet izinleri veriyor.

ad768x90

Artan dezenfektan ve kolonya ihtiyacının yerli üretimle karşılanması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu benzine yüzde 3 etanol karıştırma zorunluluğunu 3 aylığına ertelerken, Tarım ve Orman Bakanlığı da süreci yakından takip etti.

Ülkede etil alkol üreten tesis yetkilileriyle benzine karıştırılmayacak kapasitenin kozmetik sanayisine yönlendirilmesi için gereken görüşmeler yapıldı. Sağlık Bakanlığı da etil alkolün kolonya ve dezenfektan üretimine uygunluğu konusunda olumlu görüş verdi.

DEZENFEKTAN VE KOLONYADA TALEP ARTIŞI KARŞILANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı, etil alkol talep eden kozmetik sanayicilerinin kapasite raporu gibi teknik özelliklerini inceleyerek, yeterliliği uygun görülenlerin etil alkol taleplerinin karşılanmasını sağlayacak.

ad768x90

Bu aşamada, etil alkol denatüre edildikten sonra dezenfektan ve kolonya üretiminde kullanılacak. Böylece, söz konusu ürünlerde yaşanan hızlı talep artışının yerli üretim etil alkolle karşılanması sağlanacak.

Bakanlık, etil alkolün hangi kolonya ve dezenfektan üreticisi firmalara verildiğini de yakından takip edecek.

Bakanlık verilerine göre, Türkiye’de 13 firmaya ait 13 tesiste etil alkol üretimi gerçekleştiriliyor. Toplam yıllık üretim kapasitesi ise 188 milyon 811 bin litreyi buluyor. 44 firma ise bu alanda ithalat gerçekleştiriyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Yılda 300 Ton Portakal Kabuğunu Ekonomiye Kazandırıyorlar

HIZLI YORUM YAP