20,9783$% 0.73
22,5975€% -0.26
1.312,07%-0,73
2.197,00%-1,40
5.114,97%3,13
567282฿%-0.3452
Yaşama alanları Orta Amerika’da, Columbia, Bolivya, Peru ve Ekvador olan cam kanatlı kelebek benzerlerine göre biraz daha büyüktür. Büyüleyici, göz alıcı şeffaf kanatlara sahip bu kelebekler diğer zar kanatlı böcekler gibi (arıve sinek ) şeffaf bir kanat yapısına sahiptir. Bir çok fortoğraftan da anlaşılacağı gibi tamamem şeffaf bir kanat özelliği göstermezler. Kanatların dış çeperleri kahverengi, kırmızımsı ve siyaha yakın tonlarda bir çerçeve ile ve değişik desenler ile bezenmiştir.
Greta oto tür ismine sahip şeffaf kanatlı kelebekler sahip oldukları şeffaf kanatlar sayesinde kamuflaj konusunda oldukça iyidirler. Kırılgan ve narin görünümlerine karşın kelebek kendi ağırlığının 40 katı kadar bir yükü taşıyabilmektedir. Kelebek yumurtaları yumurtlama döneminde bitkilerin üzerine bırakılır.
Glasswing kelebek tırtılları parlak mor ve kırmızı çizgili yeşil gövdelere sahiptir. Cestrum cinsi bitkilerinde bulunurlar. Larvalar, filamentlerle pürüzsüz olan dorsal çıkıntılarla silindirik şekillidirler. Pupa evreleri gümüş rengindedir.
Erişkin glasswing kelebekler, şeffaf kanatlarının çevresindeki kırmızı veya turuncu ile renklendirilmiş opak, koyu kahverengi gibi renklerle sınırları belirgin kanat yapıları ile tanımlanabilir. Vücutları koyu kahverengi bir renktedir. Kelebekler 2,8 cm ila 3 cm uzunluğundadır ve 5.6 cm ila 6.1cm kanat açıklığına sahiptir.
Yetişkin kelebek, çok yıllık çiçekli bitkilerin “Lantana cinsi” çiçeklerinin nektarından beslenir. Ayrıca Asteraceae ve Boraginaceae familyalarından çiçekler ilede beslenirler.
Glasswing kelebekler oldukça güçlüdür saatte yaklaşık 13 km /s hızla uçabililer. Günlük 12 km’kadar yol katedebilirler. Bu kelebeklerin en büyük düşmanları kuşlardır.
Erkek glasswing kelebekleri üreme dönemlerinde dişi bireyleri kendine çekmek için ortama feromon bırakır. Üretilen feromonlar, Asteraceae familyasına ait bitkiler ile beslenmeleri yoluyla elde ettikleri pirolizidin alkaloidlerinden türetilmiştir. Alkaloidler daha sonra bir pirol halkasının oluşumu aracılığıyla feromonlara dönüştürülür.
Avustralya’dan Getirilen Develer Saldırılar Sonrası Trablus Limanı’ndan Tahliye Edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabineyi Açıkladı!
Tarımın Yeni Bakanı Belli Oldu!
Ankara’da Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de Yemin Etti
Bakanlık Destekleriyle Su Ürünleri Üretiminde Rekor Kırıldı
Çiftçilere 197,3 Milyon Liralık Tarımsal Destek Ödemesi Bugün Yapılacak
Buğday Hasadı Başladı!
BM: Karadeniz Tahıl Girişimi Kapsamında 1900 Gemi Denetlendi
Modern Süt Üretim Tesislerinin Enerji İhtiyacı Güneşten Karşılanıyor
Tarım ve Gıda Sektörüne Yeni Dönemde “Güçlü Gıda Güvenliği Otoritesi” Talebi