DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2048396฿%-2.25299

a

Bingöl’e Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksek Okulu

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu kurulması taleplerinin YÖK tarafından onaylandığını açıkladı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksek Okulu kurulması taleplerinin YÖK tarafından onaylandığını açıkladı.

ad768x90

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yükse kokulu taleplerinin YÖK tarafından onaylanmasının Bingöl için çok önemli olduğu belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Şehrimizin endüstriyel açıdan en önemli iki unsuru tarım ve hayvancılıktır. Bu alanlarda eğitim ve öğretim verilmesi bizler için ehemmiyet arz ediyordu. Bingöl Üniversitesi olarak şehrimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan ve son derece önemli bir açığı kapatacak olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’nu üniversitemize kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde önemli yatırımlar yapılan, belirgin bir potansiyel ve avantaja sahip olan şehrimiz ve bölgemizde, bu alanlarda mesleki yeterliliğe sahip bireyler yetiştirmek ve araştırma imkanları oluşturmak için kurduğumuz yüksekokulumuz, Bingöl’e hayırlı olsun” dedi.

Konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Çapak, “Biz üniversite olarak bulunduğumuz şehrimize ve bölgeye fayda sağlamak istiyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin toplumsal hayatına da dokunmak istiyoruz. Yeni meslek yüksek okulumuz, Bingöl için çok önemli bir yatırım olan sütaşla tarım ve hayvancılık sektöründeki ara elaman ihtiyacını da karşılamış olacak. Bölgesel kalkınma açısından çok önemli olan bu alanlar için kalifiye ara eleman ihtiyacının karşılanması, yüksek okulumuzun şehrimize katacaklarını da şimdiden gösteriyor. Tarım ve havza bazlı kalkınma alanında pilot üniversite olmamızı da düşünürsek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksek okulunun Bingöl’e kazandırılmasının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamış oluruz”ifadelerini kullandı.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Samsun’da Yasadışı Balıkçılık Yapanlara 40 Bin TL Ceza Kesildi

HIZLI YORUM YAP