DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2075299฿%-1.89455

a

Bakanlıktan Tartışılan Ankete Yönelik “Kaygılanmayın” Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Çalışan Bazında Performansa Dayalı İş Gücü Analizi” anketiyle ilgili bir açıklama yaptı.

PERGEM personelin doldurmasını istediği çok tartışılan anketin, sadece bir iç çalışma olduğunu ve personele yönelik ayrımcılık, fişleme, gruplandırma ve iş barışını bozma gibi bir amaç taşımadığını ve personelin dini, dili, ırkı, siyasi görüşü gibi farklılıkları nedeniyle bir ayrıştırmanın kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti. PERGEM, anketi doldurmayan personelle ilgili soruşturma başlatılacağına dair çıkan haberleri ise yalanladı.

ad768x90

Tartışmalara konu olan “Çalışan Bazında Performansa Dayalı İş Gücü Analizi” formu personel tarafından şiddetle eleştirilmiş, bu uygulamanın iş barışı açısından doğru olmadığı ve çalışanlardan birbirinin muhbiri olması istendiği iddia edilmişti. Ankette personelin, kendi şubesinde çalışan arkadaşlarını, şube müdürlerini, il müdür ve müdür yardımcılarını da oylaması isteniyordu. İddia edildiğine göre bazı müdürler personele formu doldurmaları için baskı yaparken bazı personeller ise müdürlerine “Müdür elime düştün” şeklinde gözdağı veriyordu. Personel ilerleyen günlerde ne olacağını bilmediğinden tedirgin oluyor ve formun yayımlandığı günden bugüne personel arasında iç huzurun bozulduğu iddia ediliyordu. Ancak PERGEM bugün yaptığı açıklama ile birlikte akılda kalan sorulara açıklık getirerek kaygıları giderdi.

PERGEM’in “Çalışan Bazında Performansa Dayalı İş Gücü Analizi” formu ile ilgili önceki haberlere ulaşmak için tıklayın.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (1)

Sıradaki haber:

Denetimler Ramazanda da Devam Ediyor

HIZLI YORUM YAP