DOLAR

32,4672$% -0.07

EURO

34,7143% -0.75

GRAM ALTIN

2.435,88%0,00

ÇEYREK ALTIN

4.044,00%-0,22

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2065642฿%-0.08547

a

PERGEM’in Anket Çalışmasına Büyük Tepki

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Çalışan Bazında Performansa Dayalı İş Gücü Analizi” gerekçesiyle personelin doldurmasını istediği bir form hazırladı. Hazırlanan formda personelin, hem kurum amirine hem de aynı meslek gurubunda bulunduğu diğer personele, 13 soru üzerinden 1 ile 100 arası puanlama yaparak, iş arkadaşlarının performanslarını ölçmesi istendi. Bakanlık personeli ve sivil toplum kuruluşları (STK) formun doldurulması halinde iş barışının bozulacağını gerekçe göstererek bu çalışmaya tepki gösterdi.

Bakanlık Personelinden Birbirinin Muhbiri Olması mı Bekleniyor?

ad768x90

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü personele, “Çalışan Bazında Performansa Dayalı İş Gücü Analizi” yapılabilmesi amacıyla bir form göndererek doldurmalarını istedi. Bakanlık personeli, bahsi geçen formun doldurulması halinde iş barışının bozulacağı ve her çalışanın kendi iş arkadaşının muhbiri haline geleceğini öne sürerek “Çalışan Bazında Performansa Dayalı İş Gücü Analizi” formuna tepki gösterdi.

Çalışan Bazında Performansa Dayalı İş Gücü Analizi Formu’na ilişkin yapılan bazı itirazlar ve akla takılan sorular:

– Bu tür bir çalışmanın ne gerekçe ile yapıldığı, sonuçlarının nasıl değerlendirileceği ve ne şekilde kullanılacağı bilinmiyor.

ad768x90

– Bu çalışma ile hakkında değerlendirmelerde bulunulan personele geri dönüş olup olmayacağı, geri dönüşlerin ne amaçla kullanılacağı ya da bunun bir müeyyidesinin olup olmayacağına dair bir açıklama yapılmadı.

– Verilen puanlamaların gizliliği hakkında bir güvence var mıdır?

– Tüm personele aynı soruların sorulması ve farklı işlerin uygulayıcılarının bu sorularla nasıl değerlendirileceği hangi bilimsel veri ile düşünülmüştür?

– Kuruma yeni atanan çalışanın iş arkadaşlarınca değerlendirilmesi ve iş arkadaşlarını değerlendirecek olmasının sonuca etkisi ile ilgili bir çalışma yapılmış mıdır?

– Kişisel ilişkiler, din, mezhep, siyasi görüş, etnik farklılıkların puanlama üzerindeki etkileri düşünülmüş müdür?”

Bakanlık personeli ve sivil toplum kuruluşları bu durumun, virüsle topyekün mücadele edilen bir dönemde ‘oldu bitti’ye getirilmeye çalışıldığını, ne amaçla yapıldığı ve nerede kullanılacağı bilinmeyen bu çalışmanın iş barışını ve güven ortamını bozacağını düşünüyor ve yetkililerce “Çalışan Bazında Performansa Dayalı İş Gücü Analizi” formunun ivedilikle geri çekilmesini talep ediyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Görevden Almalar Devam Ediyor

HIZLI YORUM YAP