27,4258$% 0.36
29,0841€% 0.06
1.629,49%-0,77
2.714,00%-0,65
7.962,34%3,14
737762฿%-0.63794
Pakdemirli, Eski Foça Limanı’nda demirli bulunan 44 metre uzunluğundaki “Avcı Baba” gırgırıyla Ege Denizi’ne açılarak balık avına katıldı.
Teknede bulunan radarlardan balık sürüsünün bulunduğu alanın tespit edilmesinin ardından Pakdemirli, yağmurluk, çizme ve eldiven giyerek tayfayla teknede ağların bulunduğu kısma gitti.
Tayfayla bir süre sohbet eden Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, onlarla beraber ağları denize bıraktı. Pakdemirli, yağan yağmura rağmen, ağların denizden çekilme sürecinde de balıkçılara yardım etti.
Bakan Pakdemirli, gemiye çıkarılan hamsi ve sardalyaları balıkçı küreği ile kasalara doldurdu.
“BU İŞİ KAÇAK YAPANIN SONUNA KADAR PEŞİNDEYİZ”
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli, “Avcı Baba” teknesinin kaptan köşkünde yaptığı açıklamalarda üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye için su ürünlerinin çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Bakanlık görevine başladığı günden bu yana Türkiye’nin su ürünleri zenginliğini arttırmak için çalışmalar yaptığını belirten Pakdemirli, “1971 yılından bu yana değişmeyen bir Su Ürünleri Yasamız vardı. Ruhsatlı olarak, ahlakıyla bu işi yapan balıkçıları korumak ve kaçak balıkçılığı önlemek maksadıyla bu yasamızı Meclisimizin de takdiriyle çıkartarak yenilemiş olduk. Bu konuda son derece memnunuz.” diye konuştu.
Su Ürünleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle denizlerin artık daha bereketli olacağına işaret eden Pakdemirli, “Yaptığımız denetimler sonucunda Bakanlık olarak 33 balıkçı teknesine el koyduk. Balıkçılık konusunda da bu işi düzgün yapanın sonuna kadar yanındayız ama yanlış yapanın, kaçak yapanın da sonuna kadar peşinde olduğumuzu hissettirdik.” ifadelerini kullandı.
Bakan Pakdemirli, yeni kanun ile beraber denizlerde balıkçılığın daha sürdürülebilir yapıldığını, denetimlerin Bakanlık görevlileri tarafından ara verilmeden devam ettiğini vurguladı.
“CEZALAR YETERİNCE CAYDIRICI OLDU”
Eski kanunda cezaların yeterli olmadığını dile getiren Pakdemirli, şunları kaydetti:
“Cezalar vardı ama özellikle ruhsatı olmayan balıkçılarla alakalı bu cezaların yeterli hale gelmesi gerekiyordu. Özellikle kaçak av yapanlara nefes almayacakları şekilde yasal düzenlememizi yerine getirmiş olduk. Yeni kanunla teknenin müsaderesine kadar giden cezalarımız var. Yani tekneye devlet olarak el koyuyoruz. Sonra tekne satılıyor ve hazine maliyesine irat kabul ediliyor. Bu cezalar yeterince caydırıcı oldu diye düşünüyorum.”
Pakdemirli, çıktığı balık avının bereketli geçtiğini, bundan sonra Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de sık sık gırgırlara misafir olup balık avına katılacağını ifade etti.
Tayfalardan Öner Öztürk ise 35 yıllık balıkçı olduğunu, ilk kez bir bakanı teknelerinde ağırladıklarını belirterek, “Bakanımız istekli ve heyecanlı. Ekmeğini alnının teriyle kazanan tayfaların yanında olduğu için çok teşekkür ederiz. Aranıp soruluyor olmak bunu da bir bakanın yapması bizi ayrıca mutlu etti.” dedi.
Ali Rıza Büyük de Bakan Pakdemirli’nin tayfalık performansını bakanlığı gibi çok iyi bulduğunu belirterek, ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Hayvanları Telef Olan Çiftçinin Yüzünü Bakan Pakdemirli Güldürdü
Bakan Yumaklı, 1 Milyar 67 Milyon Lira Tarımsal Destekleme Ödemesinin Bugün Yapılacağını Açıkladı
Bakan Yumaklı: Türkiye, Gıda İsrafının Önlenmesine Daima Öncülük Etti
Gıda Hattı’na En Çok Et Ürünlerinde Şikayet Geliyor! 66 Bin 924 İş Yerine Ceza
Bakan Yumaklı: Çay Üreticilerine Alım Ödemeleri Bugün Yapılacak
İl Müdürü’nün Görevden Alınmasını Davul ve Zurna Eşliğinde Kutladılar
Çiğ Süt Destek Ödemeleri Çiftçilerin Hesaplarına Yatırıldı
Miras Kalan Topraklar 2 Yıl Atıl Halde Kalırsa Devlet Tarafından Kiraya Verilecek
Sıfır Atık Projesi İle 6 Yılda Ekonomiye 96 Milyar Liralık Katkı
Bakan Yumaklı: “TDT Ülkelerinin Tarımsal İhracatını Artırmak Başlıca Görevimiz Olmalıdır”
Yasa Dışı Su Ürünleri Avcılığına 81 İlde Eş Zamanlı Denetim Başlatıldı