DOLAR

32,5114$% 0.19

EURO

34,7589% 0.05

GRAM ALTIN

2.487,53%1,04

ÇEYREK ALTIN

4.250,00%0,32

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2064643฿%3.53074

a

Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması Düzenlecek!

Dünya su kaynaklarının araştırılması, geliştirilmesi ve korunmasını desteklemek amacıyla, Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması düzenlenecek. Yarışmada Türkiye’yi temsil edecek projenin belirlenmesi maksadıyla, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından “Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması” gerçekleştirelecek. Proje temaları, “kuraklık, taşkınlar, yeraltı suyu, tuzlanma, suyla ilgili farmakolojik sorunlar ile sanitasyon ve hijyen olarak belirlendi.

Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek projenin belirlenmesi maksadıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından “Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması” düzenleniyor. Yarışma; Dünya su kaynaklarının araştırılması, geliştirilmesi ve korunmasını desteklemek amacıyla gençlerin su konularına ilgilerini arttırıyor.

ad768x90

1997 yılından bu yana her yıl Dünya Su Haftası etkinlikleri kapsamında Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması düzenlenmekte olup Yarışma Stockholm Su Vakfı adına Stockholm Su Enstitüsü (SIWI) tarafından İsveç Prensesi Victoria’nın himayesinde gerçekleştiriliyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün yarışmaya dair yazılı açıklaması ise şöyle; ” Dünya su kaynaklarının araştırılması, geliştirilmesi ve korunmasını desteklemek amacıyla gençlerin su konularına ilgilerini artırmak gerekmektedir. Bu bağlamda ödülün amacı, genç bireylerin ortak su konularındaki fikirlerinin hem yerel hem de küresel ölçekte geliştirilmesidir. Ayrıca, genç katılımcıların projeleri ile ülkemizin görünürlüğü ve temsiliyeti artırılacak; gelecek nesillerin su ve çevre meselelerindeki hassasiyeti geliştirilmiş olacaktır.”

PROJE TEMALARI VE ÖDÜLLERİ 

ad768x90

Yarışma “Kuraklık, Taşkın, Yeraltısuyu, Tuzlanma, Suyla İlgili Farmakolojik Sorunlar İle Sanitasyon ve Hijyen” temalarında düzenleniyor. Proje, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören 15-20 yaş arası bütün lise öğrencilerine açık. 20 yaşından genç olsa bile üniversite öğrencilerinin yarışmaya katılım hakkı bulunmuyor. “Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması” ödülleri; birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL olacak ve yarışmanın finalisti “Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması”nda Türkiye’yi temsil edebilecek . Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Nisan 2020 olarak belirlendi.

TÜRKİYE GENÇLER SU ÖDÜLÜ PROJE YARIŞMASI 2020 ŞARTNAMESİ’NE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kooperatif Market 49 ve 50’inci Şubesini Bilecikte Açtı

HIZLI YORUM YAP