DOLAR

32,5889$% 0.34

EURO

34,8215% 0.22

GRAM ALTIN

2.506,58%0,90

ÇEYREK ALTIN

4.275,00%0,62

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2100546฿%1.76121

a

Kooperatif Market 49 ve 50’inci Şubesini Bilecikte Açtı

Üretimde devamlılığı sağlamak, tüketicilerin de kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşması açısından denge unsuru olarak kurulan Kooperatif Market, 49 ve 50’inci şubelerini Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın katılımıyla Bilecik’te açtı.

İlk şubesi 2017’de açılan ve başlangıçta fiyat regülasyonu amacıyla büyük şehirlerde teşkilatlanan Kooperatif Marketler, tüketicilere daha yaygın bir ağ ile hizmet sunabilmek adına yurt genelinde şube sayısını artırmaya devam ediyor. Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Marketlerin 49 ve 50’inci şubeleri Bilecik ve Bozüyük’te, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın katılımıyla hizmete açıldı.

ad768x90

Kooperatif Market açılışında konuşan Fahrettin Poyraz, tarımsal üretimin her aşamasında kooperatif ortaklarının yanında olduklarını belirterek “Çiftçilerimizin üretime dair ihtiyaç duydukları tohum, gübre, yem, mazot, tarım alet ve makine, sulama sistemleri, sera örtüsü ve sigorta gibi girdilerin tamamını temin ediyoruz. Çiftçilerin üretim ihtiyaçlarını karşılarken girdi fiyatlarında karlılık yerine memnuniyeti önceliyor, kurum olarak bu fiyat politikasıyla piyasa düzenleme görevi de yapıyoruz. Öte yandan kooperatifler aracılığıyla çiftçilerimizden arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, çeltik, yaş sebze ve kuru üzüm gibi ürünler başta olmak üzere 100 çeşit tarımsal ürünün piyasa fiyatlarından alımını da yapıyoruz.” dedi.

Rekabet için değil denge için varız

Kooperatif ortaklarından alınan doğal ve kaliteli ürünlerin Kooperatif Marketler aracılığı ile tüketicilere ulaştırıldığına dikkat çeken Poyraz “Üreticimizin hakkını koruduğumuz gibi tüketicinin de hakkını koruyarak ucuz, kaliteli ve doğal ürüne ulaşmasını sağladığımız, kaliteli ürünlerin hesaplı fiyatlara satışa sunulduğu marketlerimizde diğer çiftçi kooperatiflerinin ürünleri de yer alıyor. Çiftçilerimizden alınan doğal ürünler, TK Birlik’e ait tesislerde uluslararası standartlarda işlenerek, halkımıza ekonomik, kaliteli ve doğal gıda tüketim imkânı sunulmaktadır. Bu tesislerin yanı sıra piyasada düşük kapasitede çalışan sanayi işletmeleri ile de işbirliği yaparak yüksek standartlarda mamul madde haline getiriyoruz. Üretimde devamlılığı sağlarken, tüketicilerin de kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşması açısından bir denge unsuru olarak gördüğümüz Kooperatif Marketlerin amacı özel sektörle rekabet etmek değil, ihtiyaç duyulan ürünlerin piyasaya tedarikini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

ad768x90

Bilecik marka bir şehir

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, açılışta yaptığı konuşmada Tarım Kredi Kooperatiflerinin ülkemizde tarımsal üretimi ve üretimin değerlendirilmesi bağlamında çok önemli fonksiyonlar icra eden çok köklü bir kuruluş olduğunu belirterek “Üretici boyutuyla çok geniş bir etki alanına sahipken, pazarlama alanında da özellikle Kooperatif Marketler vesilesiyle çok daha geniş bir alana hitap etmekte. Piyasa düzenleyicisi pozisyonunda, fiyat istikrarı noktasında ve ürün kalitesi noktasında ortaya bir standart koyması bakımından da örnek bir yapılanma içerisine girdi. 49.’sunun ilimizde açılıyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu ilimizin ekonomik hayatına katkı sağlayacaktır. Bilecik aynı zamanda marka bir şehir. Belki piyasaya sürdüğümüz ürünler itibariyle, ürün çeşidimiz çok ama üretim miktarımız ölçülü olduğu için her yerde Bilecik markalı ürünleri görmek mümkün olmuyor. İlimizde üretim miktarını da artırarak Kooperatif Marketler aracılığıyla daha çok yerde yer almamızı sağlayacağız” dedi.

Bilecik için çok önemli

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şen ise “Sayın Genel Müdürümüzün dediği gibi bu tarz yerler bir şehrin tüm fiyat ve kalite düzenlemesini sağlayan en önemli mekanlardır. Sayın Genel Müdürümüzün başarılı çalışmasıyla bu tarz yerler bütün Türkiye’de açılmakta. Bilecik için bu marketin diğer illerden daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü küçük bir kentiz biz. Burada bütün fiyat ve kalite düzenlemesini rahatlıkla sağlayabiliriz. O yüzden bunu başından beri çok önemsedim. Hep birlikte şık bir yer olması için çalıştık” şeklinde konuştu.

50’inci Kooperatif Market şubesi Bozüyük’te

Tarım Kredi Kooperatif marketlerin 50. şubesi Bozüyük’te düzenlen törenle hizmete açıldı. Açılışa Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Tarım Kredi Kütahya Bölge Müdürü Özkan İnci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genel Müdür Poyraz, Tarım Kredi Birlik markasıyla ülke genelinde ulusal ve yerel yaklaşık 32 bin markette tüketiciyle buluştuklarını belirterek, “Tarım Kredi ulusal ve yerel market zincirleri ile kaliteli ve sağlıklı gıdayı raflara taşımaya devam ediyor. Bunun yanında fiyat konusunda da denge sağlayabilmek adına kendi marketlerimizi açıyoruz. Elbette her köşe başında bir marketimiz olsun istemiyoruz ama her ilde bir marketimiz olsun, çiftçi ürettiği ürünü doğrudan doğruya tüketiciyle buluşturabilsin istiyoruz. Bu amaçla; Ankara, Trabzon, Samsun, Eskişehir, İstanbul, Kütahya, Afyon, Manisa, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Yalova, Konya, Bolu, Bursa, İzmir’ ve bugünde Bilecik’te Kooperatif Marketlerimizin açılışını yaparak toplamda 50 marketi faaliyete geçirdik. 2017’de 1 şubeyle başlayan şu an 50’ye ulaşan, market sayımızı 2 yıl içerisinde 500’e çıkartacağız. 500 marketi Anadolu’nun il ilçelerine doğru bir şekilde yaygınlaştırmak için planlama yapıyoruz. Bu kapsamda Ankara’da 10, İstanbul’da 15, Bursa’da 3, Eskişehir’de 2, Kocaeli’de 2, Aydın, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Giresun, İzmir, Konya, ordu, Sakarya ve Trabzon’da da 1’er adet olmak üzere toplam 42 mağazayı daha bu illerimizde Şubat sonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.” dedi.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Atama Bekleyenler için Kritik Viraj!

HIZLI YORUM YAP