DOLAR

32,3189$% 0.2

EURO

35,1301% -0.02

GRAM ALTIN

2.292,75%0,68

ÇEYREK ALTIN

3.943,00%-0,60

BİST100

9.056,44%2,84

BİTCOİN

2294128฿%1.95284

a

İngiltere Koronavirüs Aşısı İçin gönüllüler Arıyor: 2 Haftalık Test İçin 3500 Sterlin Ödenecek

İngiltere’de bir klinik, dünyaya hızla yayılan ölümcül koronavirüse aşı geliştirmek için gönüller aradığını duyurdu. İki hafta karantinada bekleyecek gönüllülere 3 bin 500 sterlin (28 bin TL) ödenecek.

Londra’nın doğusunda bulunan bir laboratuvarda gerçekleştirilecek çalışma için toplamda 24 kişinin kabul edileceği belirtildi. Karantinada kalacak olan denekler iki hafta süreyle hiçbir şekilde diğer insanlarla temas etmeyecek. Aşının gelecek kış ayından önce bulunması bekleniyor. Çalışmayı yürüten bilim insanları bunun özellikle kış aylarında grip enfeksiyonlarına karşı bünyesi zayıf olanlar ve metabolizma hızları düşük yaşlı insanlar için hayati önem taşıdığını söyledi.

ad768x90

Queen Mary BioEnterprises Deney Merkezi’nde karantinada kalacak hastaların vücutlarına çok düşük miktarda koronavirüsün bir türü olan OC43 ve 229E enjekte edileceği kaydedildi. Bu virüs türlerinin hastaya sadece solunum yollarında bazı rahatsızlıklar verdiği açıklanırken, deneklerde öksürme ve soğuk algınlığı gibi belirtiler görüleceği ifade ediliyor.

Koronavirüs aşısının geliştirilmesinin yanı sıra bilim insanları bu çalışma sayesinde, araştırmacı ve eczacılara güvenli bir ortamda anti virüs ve yeni virüs türlerine karşı farklı tedavi yöntemlerini geliştirme imkanı da tanımış olacak.

Gönüllüler sadece doktor ve hemşirelerle görüşecek, fiziksel aktivite yasak

ad768x90

Gönüllüler sürece kabul edilmeden önce kan, idrar ve kalp testine tabi tutularak kendilerine hastalık geçmişleri sorulacak. 14 gün boyunca hastalar bazı testler için sadece hemşire ve doktorlarla görüşebilecek. Deneklere burun akıntısı ve kan testi yapılırken, kullandıkları peçetelerdeki bakteri ve virüsler de laboratuvarda incelenmek üzere ayrılacak. Gönüllüler hiçbir şekilde fiziksel aktivite yapamayacak ve çok sıkı bir diyete tabi tutulacak.

Denek olmak isteyenler FluCamp.com adresinden başvurularını yapabilirler.SPONSORED CONTENTWhat will be the new face of European agriculture in the coming years?As Europe’s climate gets warmer and seasons are shifting, agriculture needs to adapt: climate data might be part of the answer. #ClimateNowAd By Copernicus

Çin’in Vuhan şehrinden dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bugüne kadar toplamda 110 binden fazla kişi enfekte olurken toplamda 4 bine yakın kişi hayatını kaybetti. İngiltere’deyse bugüne kadar 319 vaka görülürken, 3 kişi de salgın sebebiyle yaşamını yitirdi.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Çin Devlet Başkanı Şi: Hubey’de Koronavirüs Salgını Frenlendi

HIZLI YORUM YAP