27,2224$% 0.04
28,8394€% -0.05
1.674,79%-0,07
2.767,00%-0,07
8.304,83%3,30
717174฿%0.5652
Reuters’ta yer verilen habere göre, Çinli araştırmacılar bir memeli türü olan ve eti için yasa dışı biçimde ticareti yapılan “pangolin”in potansiyel coronavirüsü taşıyıcısı olabileceğini duyurdu.
Güney Çin Ziraat Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Bu son keşif virüsten korunmak, yayılmasını önlemek ve kaynağının keşfedilmesi adına büyük önem taşıyor.” ifadelerine yer verildi.
PANGOLİN NEDİR?
Pangolin, termitlerle beslenen ve genellikle geceleri avlanan memeli bir hayvandır. Tehlike anında kabuğuna kıvrılarak kendini kapatma tepkisini veren pangolin, uzun ve solucana benzer bir dile sahiptir. Pangolin hayvanı, dişleri bulunmayan canlılar arasında yer almaktadır.
Pangolin, Orta Asya ve uzak doğunun büyük bir bölümünde yaşayan, termit yiyerek hayatını idame ettiren memeli hayvandır. Vücutlarındaki pullar nedeniyle sert bir görünüme sahip olan Pangolin, genellikler geceleri ortaya çıkmakta ve gündüzleri mağaralarda saklanmaktadır.
Pangolin, pullu ve memeli bir türdür. Genellikle karınca ve termit yiyerek hayatta kalmaktadır.
Vücutları, kiremit gibi dizilmiş büyük keratin pullar sebebiyle, kozalaksı görünümdedirler. Vücudun yalnızca üst bölümünde olan bu pullar kuyruğun tamamında bulunur. Vücudun pulsuz olan alt kısmı ve bacakların iç tarafı ise kıllıdır. Pullar arasında da kıl vardır.
Başları uzun yapılıdır. Zygomatic yay ortadan kalkmış ya da körelmiş; ptygoidea ise iyi gelişmiştir. Alt çene, basit iki kemik köprü kalacak biçimde körelmiş; angular ve articular çıkıntı yoktur. Bel omurları eklem çıkıntılarından yoksun; köprücük kemiği oluşmamıştır. Kısa yapılı ön üyeleri kazmak için kuvvetli kazıcı tırnaklar taşır; ön ve arka ayaklar 5 ışınlı ve parmakları tırnaklıdır. Dişleri yoktur; dilleri uzun ve solucan şeklindedir. Tükürük bezleri iri yapılı; mideleri çok kaslı ve öğütücü mide dişleri vardır. beynin koklama lobu büyük; büyük beyin ilkel yapılıdır. Midenin iç çeperi keratin çıkıntılıdır.
Gececil hayvanlardır. Gündüzleri genellikle mağaralarda saklanırlar. Toprak üzerinde ya da ağaçta yaşarlar. Yavrular anne tarafından vücut üzerinde taşınırlar. Tehlike anında tostoparlak olmalarıyla tanınırlar.
Tarım İşçisiydi Sera Kurdu, Şimdi Dünyaya Çiçek İhraç ediyor!
Yasa Dışı Su Ürünleri Avcılığına 81 İlde Eş Zamanlı Denetim Başlatıldı
Hayvan Sayısından Araziye Kadar Her Veri Tutulacak: Tarımda Beklenen Adım Atıldı
Fındık Alım Fiyatları Hakkında TMO’dan Yeni Açıklama
Pancar Üreticilerine Avans Ödemeleri Bugün Yapılacak
Türkiye Arıcılık Haritası Güncellendi
Seyir Halindeki Traktör Alev Alev Yandı
73 Bin Hayvan Kapasiteli Besi Çiftliğinde Hem Et Hem Enerji Üretiliyor
Afetzede Kayısı Üreticilerine 1 Milyar Liranın Üzerinde Hasar Ödemesi Gerçekleştirildi
Bakan Yumaklı “Genel Tarım Sayımı Yapılmasına İlişkin Protokol”ün İmzalandığını Bildirdi
Yetiştiriciler, Yöresel Hayvancılığa Verilecek Hibe Destekten Memnun