DOLAR

32,2957$% 0.07

EURO

35,1451% -0.05

GRAM ALTIN

2.275,44%-0,07

ÇEYREK ALTIN

3.955,00%-0,12

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2235179฿%-0.58274

a

BAKAN PAKDEMİRLİ, BERLİN’DE TARIM BAKANLARI ZİRVESİ’NE KATILDI

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 12. düzenlenen “Dünya Gıda ve Tarım Forumu”na katıldı. 

Bakan Pakdemirli, Gıda ve Tarım Küresel Forumu kapsamında gerçekleştirilen “Tarım Bakanları Zirvesi”ne katıldı. Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Julia Klöckner tarafından karşılanan Bakan Pakdemirli, “Tarımsal Kalkınma İçin Ticaret” konulu 2020 Gıda Zirvesine katıldı.

ad768x90

Pakdemirli, Zirve’nin “Tarımın Gelişimi İçin Ticaret” başlıklı oturumunda, gelecek 10 yılda tarımın dijital gelişimi noktasında nerede olacağının örneklerini sundu. Tarımın, tüm politikaların üzerinde olduğunu, tarımsal ürünlerin insanların yaşaması için yegâne kaynaklar olduğunu kaydeden Pakdemirli, “Bu yüzden, ülkeler arasındaki krizlerden etkilenmemelidir. Tarım, ekonomik, sosyal, kültürel ve stratejik etkileri olan bir sektördür ve her insanın yaşamına temas eden bir gücü vardır” diye konuştu.

“İNSANLARIN AÇLIK ÇEKTİĞİ BİR DÜNYA, KİMSE İÇİN GÜVENLİ DEĞİLDİR”

Oturumlarda dile getirilmeyen göç konusunu gündeme getiren Bakan Pakdemirli, “Ticaret,  sürdürülebilirlik, kırsal kalkınma ve gıda güvenliği gibi konuları müzakere ettik ancak göç konusuna değinmedik. Uluslararası toplum, daha önce karşılaşılmamış bir göç kriziyle karşı karşıya kalmıştır. Bugün, dünya genelinde, yaklaşık 260 milyon göçmen, 71 milyonun üzerinde sığınmacı ve 25 milyon civarında mülteci bulunmaktadır. Bu rakamlar, açlık, kıtlık, iç savaşlar, terör saldırıları ve siyasi belirsizlikler gibi ekonomik etkisi olan problemlerden dolayı günbegün artmaktadır. Türkiye, dünyadaki, göç ve mülteci akınlarının yükünü en ciddi anlamda çeken ülkelerden biridir. Şu anda, 3,7 milyonu Suriyeli olmak üzere 5 milyona yakın insana ev sahipliği yapmaktayız. Türkiye, milli gelirine oranla insani yardımda bir numaralı ülkedir. Peygamberimiz, ‘Komşusu açken tok yatan mümin değildir’ demiştir. İnsanların açlık çektiği bir dünya, kimse için güvenli değildir. Dünyada yaklaşık her dokuz insandan biri, açlık ve yetersiz beslenme ile karşı karşıya kalmaktadır. Açlık, artma eğilimindedir ve açlık sorunu, çatışma bölgelerinde, daha yaygın hâle gelmiştir. Günümüz dünyasında, ülkeler, mülteci sorununa coğrafi uzaklık penceresinden bakma lüksüne sahip değillerdir.” diye konuştu.

ad768x90

“AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERİ DESTEKLEMEK ÖNCELİĞİMİZ”

Bakan Pakdemirli, Anadolu coğrafyasının hem açlık hem yoksullukla karşı karşıya geldiğini belirterek şunları kaydetti:

“Anadolu insanının gıdası olmadığında, hayvanlarının da gıdası olmaz. Biz, yokluğun ne demek olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda, bunu nasıl yok edeceğimizi de biliyoruz. Bu yüzden, küresel gıda güvenliğini artırmak için, ülkeler arasında işbirliği yapmalı ve uzmanlık teatisinin artırılmasına dikkat etmeliyiz. Az gelişmiş ülkeleri desteklemek önceliğimizdir. Bu, aynı zamanda, dünyanın geri kalanı için de bir önceliktir. Bu önceliği başarmak için, ticaret mühim bir vasıtadır. Bu yüzden, birbirimizin farklılıklarına saygı gösterip hiç kimseyi geride bırakmadan, küresel düzeyde daha uyumlu bir ticaret sistemi kurmaya ihtiyacımız vardır.” 

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Hollanda 94,5 milyar euroluk tarım ihracatı ile dünya ikincisi oldu

HIZLI YORUM YAP