DOLAR

32,5880$% 0.1

EURO

35,0520% 0.46

GRAM ALTIN

2.428,30%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.061,00%0,22

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2089506฿%-3.85502

a

Yaptıklarından Ötürü İdam Cezasına Çarptırılan Hayvanlar!

İnsanların idam cezasına çarptırıldığı ülkeler oldukça fazla var. Fakat işlediği çeşitli suçlar sebebiyle idam edilen hayvanlar, duyanları hayrete düşürüyor.

Bu hayvanlar işlediği suçlar sebebiyle idam edildi! - Resim: 1

İdam cezası, dünya üzerinde en çok tartışılan konular arasında bulunuyor. Ağır suçlarda idam cezasının uygulanmasını isteyenler kadar, idamın adil bir ceza olmadığını savunanlar da var. Bu konu tartışılırken, üzerine bir de hayvanların idam edildiğini duyanlar kulaklarına inanamıyor. İşte hırsızlıktan adam öldürmeye kadar çeşitli suçlardan yargılanıp idama mahkum edilen hayvanlar…

ad768x90
Bu hayvanlar işlediği suçlar sebebiyle idam edildi! - Resim: 2

Kedi

1600’lü yıllarda, protestanlık mezhebine mensup olan bir hakim, pazar günü fare kovalayan bir kedi görür ve idamına karar verir.

Bu hayvanlar işlediği suçlar sebebiyle idam edildi! - Resim: 3

Arı

1800’lü yıllarda Avrupa’da bir kişi, arı sokması nedeniyle alerjisi olduğu için vefat etti. Durumdan dolayı arıdan şikayetçi olan ailesi, davacı oldu ve soruşturma başlatıldı. Barındığı kovan tespit edilen arı, kovanda yaşayan diğer arılarla birlikte idam edildi.

Bu hayvanlar işlediği suçlar sebebiyle idam edildi! - Resim: 4

Adam ve Dana

Bir adam dana ile ilişkiye girer ve ikisi de suçlu bulunur. Bu nedenle adam da dana da yakılarak infaz edilir.

ad768x90
Bu hayvanlar işlediği suçlar sebebiyle idam edildi! - Resim: 5

Yumurtlayan horoz

1400’lü yıllarda İsviçre’de yaşayan bir halk, bir horozun yumurtladığını gördü. Daha önce de mitolojik hikayelere konu olan olaydan dolayı durumun üzerine düşen halk, horozdan şikayetçi oldu.

Yargılanan horozun şeytan olduğuna karar verildi ve yakılarak idam edildi.

Bu hayvanlar işlediği suçlar sebebiyle idam edildi! - Resim: 6

Domuz

1800’lü yıllarda acıkan bir domuz, sokakta oynan bir kız çocuğuna saldırarak kulaklarını yer. Bu nedenle domuz idam cezasına çarptırılır.

Bu hayvanlar işlediği suçlar sebebiyle idam edildi! - Resim: 7

Devrimci papağan

1789 yılında Fransa’da, mutlak monarşinin yerin cumhuriyet gelmesinin ardından 3 sene sonra sahipsiz bir papağanın “Yaşasın kral” dediği duyuldu.

Demokrasiye kafa tutan papağan yakalanarak mahkemeye çıkarıldı. İdam edilmesine karar verilen papağan, devrimi öven sloganlar ezberlediği için idamından vazgeçilir.

Bu hayvanlar işlediği suçlar sebebiyle idam edildi! - Resim: 8

Fil Mary

Fil Mary tarihin ilk asılarak idam edilen filidir.

Fil Mary, ABD’de bir sirkte gösteri yapıyordu. 13 eylül 1916’da bakıcısı gösteri sırasında kızdırdığı için, bakıcısına saldırarak öldürdü. Bir insanın ölümüne neden olduğu için yargılanan fil Mary, idam cezasına çarptırıldı ve tarihe idam edilen ilk fil olarak adını yazdırdı.

Bu hayvanlar işlediği suçlar sebebiyle idam edildi! - Resim: 9

Köpek

1906 senesinde, iki adamla bir köpek, yolda giden bir adamı darp ederek paralarını gasp etmiş. Köpek, adamın bacağını ısırarak kan kaybından vefat etmesine sebep olmuş.

Hem hırsızlık yapan hem de bir adamın ölümüne neden olan köpek de hırsızlık yapan diğer adamlar da idam cezasına çarptırılmış.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ESK Kuzu Toklu Alım Fiyatının 82 Liradan 90 Liraya Çıkardı

HIZLI YORUM YAP