featured

Yangın Bakanlığa Sıçradı, Hackerler Dataları Hackledi Fidye İstiyor

Bakanlığın dataları hackerler tarafından ele geçirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı zorlu şartlarda sahada orman yangılarıyla mücadele ederken, bir yangın da Bakanlık datalarında çıktı. Edinilen bilgiye göre Bakanlığın dataları hackerler tarafından ele geçirildi.

Üç gün önce sabah işyerlerine gelen çalışanlar, tüm dataların hacklendiğini gördü.

Hacklenen verilerinin güncel yedeklerinin olmadığı iddia edilirken, sistemi eski haline getirmek için ciddi rakamlarda fidye istendiği belirtiliyor.

Bakanlık çalışanları , aynı anda farklı server’lardaki verilerin hacklenmesinin de manidar olduğuna dikkat çekerken, ‘Bu datayı hackleyen kişilerin bakanlığın veri tabanını ve veri haritasını biliyor olması lazım. Yoksa farklı farklı dataların aynı anda hacklenmesi mümkün değil’ yorumunu yapıyor ve bu durumun aynı zamanda bugün için bir milli güvenlik sorunu olduğuna da dikkat çekiyorlar.

Hacklenen ve tabanlarında neler var?

Tüm Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgileri. ÇKS’ye kayıtlı tüm çiftçilerin TC Kimlik ve Tapu Kayıt bilgilerinin yanı sıra; adres ve telefonları, aldıkları tüm hibe ve destekler.

Tüm arazi parselleri ve bilgileri.

Tüm izinler ve ticari yetki ve bilgileri.

Tüm üretim bilgileri. Tarla sahipleri, tarımsal işletim bilgileri.

Tüm meraların bilgileri. Hayvancılık üretim bilgileri.

Tüm çiftçilerin üretimleri ve kapasiteleri.

Neleri ne kadar ürettikleri, faaliyet bilgileri.

Gübreden ilaca tarımsal üretim ihtiyaçları.

Tüm toprak bilgileri. Miras bilgileri. Arazi satışları ile ilgili bilgiler.

Yangın Bakanlığa Sıçradı, Hackerler Dataları Hackledi Fidye İstiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Tayin , atama, yerdeğişikliği dahil Herşeyi torpille yaparsanız böyle olur.

Giriş Yap

Tarım Orman Haber - En Güncel Tarım ve Orman Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!