DOLAR

32,5807$% 0.28

EURO

35,0062% 0.08

GRAM ALTIN

2.459,95%0,99

ÇEYREK ALTIN

4.071,00%-0,07

BİST100

9.903,39%1,92

BİTCOİN

2101185฿%1.20339

a

Veteriner Uygulama Ücretleri Güncellendi

TOÇ BİR-SEN Tarım ve Orman Bakanlığı’nın veteriner uygulama ücretlerini güncellediğini duyurdu.

Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası TOÇ BİR-SEN veteriner ücretlerinin güncellenmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

ad768x90

“Yetkili Sendika Toç Bir-Sen olarak; Kurum İdari Kurullarında ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda dile getirdiğimiz ‘Veteriner Biyolojik Ürünlerin Uygulama Ücretlerinin Artırılması’ talebimiz kazanıma dönüşerek, 26.01.2024 tarihli Bakanlık Makamının Onayıyla ilgili birimlere gönderildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile son olarak 31.10.2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurulu Toplantısında tutanak altına aldığımız taleplerimizden biri de “Veteriner Biyolojik Ürünlerin Uygulama Ücretlerinin Artırılması” yönündeki talebimizdi.

Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk ve Personel Genel Müdürü Adem Dinç’in katılımıyla 31/10/2023 tarihinde gerçekleşen KİK toplantısında bu talebimizle ilgili; gerekli çalışmaların Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından koordineli olarak yürütülmesine karar verildi.

ad768x90

Bu talebimizin kazanıma dönüşmesi için imza altına alınan KİK Kararı gereği, Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk, 15 Ocak 2024 tarihinde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ahmet Gümen ile bir araya gelerek ‘Veteriner Biyolojik Ürünlerin Uygulama Ücretlerinin Artırılması’ hususunda bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmenin akabinde aynı gün Sayın Bakan Yardımcımızın talimatıyla, Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk, Personel Genel Müdürü Adem Dinç ve Gıda Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber’in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda ‘Veteriner Biyolojik Ürünleri Uygulama Ücretlerinin Güncellenmesi’ ne ilişkin alınan karar neticesinde Sayın Bakanımızın onayı ile;

Hayvanlara tatbik edilecek her türlü veteriner biyolojik ürünlerin uygulamalarında aşağıda belirlenen ücretlerin “Hayvanların Tanımlanması İle Veteriner Biyolojik Ürün Uygulama Ücreti Makbuzu” karşılığı,

– Koyun ve keçi türü hayvanlar için brusella ve kuduz aşılamaları hariç hayvan başına 1,50 TL

– Sığır cinsi hayvanlar için brusella ve kuduz aşılamaları hariç hayvan başına 4,00 TL ,

– Brusella ve kuduz aşılamalarında sığır cinsi hayvanlar için hayvan başına 8,00TL,

– Brusella ve kuduz aşılamalarında koyun keçi türü hayvanlar için hayvan başına 3,00 TL,

– Tek tırnaklı ve deve için hayvan başına 10,00 TL,

– Kuduz aşılamalarında kedi ve köpekler için hayvan başına 20,00 TL,

– Kanatlı hayvanlar için hayvan başına 0,50 TL,

– Ari işletmelerde Sığır Tüberkülozunun kontrolünde alerjik test için hayvan başına 10,00 TL,

– Diğer hayvanlar için hayvan başına 4,00 TL,

– Sığır cinsi hayvanlar için hayvan başına 6, 00 TL,

– Tek tırnaklı hayvanlar için hayvan başına 10,00 TL,

– Koyun ve keçi türü hayvanlar için hayvan başına 2,00 TL,

– Kedi, köpek ve gelincikler için hayvan başına 20, 00 TL,

– Diğer hayvanlar için hayvan başına 5,00 TL, olarak belirlenmiştir.

KİK Toplantılarında dile getirerek tutanak altına aldığımız haklı taleplerimizden bir tanesi olan ‘Veteriner Uygulama Ücretlerinde Artış Yapılması’ hususunda irade ortaya koyarak kazanıma dönüşmesini sağlayan başta Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı olmak üzere, katkı ve destekleri için Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ahmet Gümen’e, Personel Genel Müdürü Adem Dinç’e ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber’e, bu süreçte emeği geçen tüm Bakanlık bürokratlarımıza çalışanlarımız adına teşekkür ediyoruz.

Uygulama Ücretlerinin Desteklemeler Üzerinden Ödenmesine yönelik talebimizin de Sn. Bakanımız tarafından olumlu karşılanacağına ve bir talebimizin en kısa sürede hayata geçirileceğine inanıyor, kazanımımızın hayırlı olmasını diliyoruz.”

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Veteriner Hekimler Yıpranma Haklarının İade Edilmesini İstiyor

HIZLI YORUM YAP