DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2056325฿%-0.67676

a

TMO’nun Yüzde 5’lik Zammı Mısır Üreticisini Mutlu Etmedi | “Fiyat Yeniden Değerlendirilsin Çağrısı”

Toprak Mahsulleri Ofisi mısır alım fiyatlarını açıkladı. Yapılan zamdan memnun olmayan mısır üreticisi, fiyatların yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Mısırın kullanıldığı bütün ürünlerde yüzde 100’ün üzerinde artış yaşanmasına rağmen mısıra sadece yüzde 5’lik zam yapılması üreticiyi karamsarlığa sürükledi.

ad768x90

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından önceki gün 6 TL olarak açıklanan mısır alım fiyatı üreticiler hayal kırıklığına uğrattı. Manisa Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Tarım Bakanımızın bu fiyatları yeniden gözden geçirip enflasyona ezdirmeyecek şekilde fiyat açıklaması lazım yoksa mısır üreticimiz perişan olacak” dedi.

“YENİDEN DEĞERLENDİRİLSİN”

Birçok bölgede mısır hasadına başlanırken Manisa’da mısır hasadı yaklaşık 20 gün sonra başlayacak. Buğday gibi stratejik bir ürün olan mısırda TMO’nun geçen sene 5 Lira 70 kuruştan alım yaparken bu rakamı bu sene 6 TL yapması mısır üreticilerinde adeta şok etkisi oluşturdu. Mısırın kullanıldığı tüm alanlardaki ürünlerin neredeyse yüzde 100’lük artış yaşamasına rağmen mısırın neredeyse geçen sene aynı oranda kalmasının hayretini yaşayan üreticiler açıklanan fiyatın yeniden değerlendirilmesini istedi.

“ÜRETİCİMİZ ZARARDA”

Şehzadeler ilçesindeki bir mısır tarlasında inceleme yapan Manisa Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, “Mısır üreticimiz bu rakam karşısında şok yaşadı. Beklenmeyen bir rakam açıklandı. Zaten masrafını anca korur. Mısır üretiminde kullanılan veya mısırın kullanıldığı ürünlerin hiçbirinin fiyatı yerinde kalmamıştır. Hepsine yüzde yüzlük zam uygulanmış ancak iş mısır fiyatına gelince sadece yüzde 5’lik bir artış olmuştur. Bunun için acilen bu fiyatların yeniden Cumhurbaşkanımız, Tarım Bakanı ve Maliye Bakanının toplanıp fiyatları gözden geçirerek üreticiyi mağdur etmeyecek bir fiyat belirlenmesi lazım yoksa üreticimiz şu anda tamamen zararda” dedi.

ad768x90

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

FİSKOBİRLİK Fındık Alımlarına Başladı!

HIZLI YORUM YAP