DOLAR

32,5138$% 0.15

EURO

34,8612% 0.26

GRAM ALTIN

2.475,74%0,56

ÇEYREK ALTIN

4.227,00%0,44

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

1990785฿%-4.084

a

TARSİM Modelinin Azerbaycan’da Rol Model Olması Hedefleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Üstün’ün başkanlığındaki TARSİM heyeti, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, tarım sigortası alanındaki iş birliğinin artarak devam etmesi ve Azerbaycan’da kurulan sistemin geleceğinin değerlendirilmesi amacıyla geldikleri Azerbaycan’da, bir dizi temaslarda bulundu.

Agrar Sigortaları Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Fuad Sadigov ile bir araya gelen heyet, Azerbaycan Merkez Bankası yetkilileri ve sigorta şirketlerinin temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

ad768x90

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Üstün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2016’da kurulan Azerbaycan Agrar Sigortaları Fonunun kuruluş ve gelişime Türkiye olarak katkı sağladıklarını belirtti.

Üstün, Azerbaycan Agrar Sigortaları Fonunun ilk poliçesini 2020’de Terter ilinde kestiğini hatırlatan Üstün, “Biz Türkiye olarak deneyim ve tecrübelerimizi kardeş ülke ile paylaştık. Azerbaycan Agrar Sigortaları Fonunun vizyonu ve geldiği nokta bizim adımıza gurur verici. Tarihten gelen köklü bağlarımızı ekonomik gelişmeyle, bu tür modellerle öncelikle gönül coğrafyamızda sonra tüm dünyaya rol model olacak şekilde duyurmayı ve genişletmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Azerbaycan’da sadece tarım sigortası ile alakalı görüşmeler yapmadıklarını, Bakanlık ve Genel Müdürlüklerinin faaliyetleriyle ilgili de temaslarda bulunduklarını bildiren Üstün, “Genel Müdürlüğümüzün çeşitli görevleri var. Kırsal kalkınma, sulama yatırımlarının desteklenmesi, mekanizasyon gibi konularda Azerbaycanlı yetkililerle görüşmeler yaptık. Bilgi birikimimizi, tecrübemizi en somut ve en hızlı şekilde Azerbaycanlı kardeşlerimizle paylaşmış ve hayata geçirmiş olacağız.” diye konuştu.

ad768x90

Üstün’ün yanı sıra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Yardımcısı ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Güler, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Engürülü, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinden Tarım Müşaviri Hakan Kalender’in de yer aldığı heyet, Gence’de ve Ermenistan işgalinden kurtarılan Zengilan’da da temaslarda bulunacak.

Agrar Sigortaları Fonu, Türkiye’deki tarım sigortaları modeli örnek alınarak kuruldu ve fonun kuruluş ve gelişimine TARSİM destek sağladı.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Bakanlıkta Değişim Rüzgarı Devam Ediyor

HIZLI YORUM YAP