DOLAR

32,3889$% -0.29

EURO

34,8154% -0.01

GRAM ALTIN

2.403,84%-0,76

ÇEYREK ALTIN

3.955,00%-0,69

BİST100

10.174,12%1,28

BİTCOİN

1867617฿%0.18001

a

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Türkiye Yüzyılı’na Hızlı Giriş | Yeni Bürokrat Atamaları Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye Yüzyılı’na hızlı giriş yaptı. Bakanlıkta çok sayıda görevden almalar ve yeni atamalar gerçekleştirildi. Bakan İbrahim Yumaklı yeterli verim alınamayan tüm birimlerde değişikliğe giderek bakanlığın üzerindeki ölü toprağını kaldırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çok sayıda yeni atamaya imza attı. Yapılan atamalarla yönetici kadrolarını güncelleyen Bakan Yumaklı’nın; liyakatli, sevilen ve çalışkan isimleri göreve getirmesi Tarım ve Orman Bakanlığı camiasında mutlulukla karşılandı.

ad768x90

Bakanlıkta gerçekleştirilen yeni atama ve görevden almalar ise şöyle:

Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nde;

Bakan Kirişçi döneminde göreve getirilen Genel Müdür Durali Koçak görevden alınarak yerine Ersin Dilber getirildi. Daha önce Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yapan ve projeci kimliği ile tanınan Ersin Dilber‘in Genel Müdürlüğe aksiyoner bir yapı kazandırması bekleniyor.

Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Selman Ayaz ve Hüseyin Arap görevden alınırken, Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü, Müdür yardımcısı Sezai Cibelek Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.

ad768x90

Uzun süredir atıl durumda kalan ve aldığı bazı kararlarla gündemi meşgul eden Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nde yapılan değişikliklerle kurumun daha vizyoner bir yapıya bürüneceği iddia ediliyor.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nde Üst Düzey Değişim

Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ramazan Koçak görevden alınarak yerine, aynı genel müdürlükte daire başkanı olarak görev yapan ve çalışkanlığı ile tanınan Emre Gürçay atandı. Yine aynı şekilde Manisa İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Melikşah Taşkın Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Yeniden Dizayn Edilecek

Seçim sürecine girerken yapılan toplu değişikliklerle tepkileri üzerine çeken Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Burhan Demirok görevden alınırken yerine Genel Müdür Yardımcısı Osman Yıldız getirildi. Yine aynı Genel Müdürlükte Genel Müdür Yardımcısı olarak ataması yapılan ve ataması tarım camiasından tepkilere sebep olan İsmail Cozoglu, görevden alınarak yerine Abdulkadir Karabulut atandı. TRGM’de daire başkanı olarak görev yapan Mehmet Kilci ise Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Bu görevden alma ve atamaların yanı sıra; Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ercan Türktemel görevden alınarak yerine İhsan Emiralioğlu atanırken; Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı olan ve önceki dönem Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil’e yakınlığı ile tanınan Recep Semiz de görevden alınarak yerine Yusuf Erkan Özçelik atandı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yeniden Antalyalı’ya Emanet

TKDK Başkan Vekili Serkan Doğan görevden alınarak daha önce yine kurum başkanlığını yürüten ve başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Ahmet Antalyalı yeniden TKDK Başkanı olarak göreve getirildi.

Atamalar ve Görevden Almalar Devam Edecek Mi?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı‘nın verim alınamayan tüm birimlerde değişikliğe gideceği ve bakanlığı Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde en işlevsel hale getireceği konuşuluyor. Bakanlıktaki atama ve görevden almaların hızla devam edeceği öngörülüyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (8)
  • Coz coz
    10 ay önce
    4 9

    Erdoğan gitsin diye dua eden malum kişi görevden alınmış. Allah razı olsun bakan beyden. Yeni atananlar da mis gibi.

  • Mühendis
    10 ay önce
    3 4

    Pide mevzusu bahane gkgm’ye atama şahane. Hüseyin beyin kaderi atanıp bir yılı tamamlayamamak sanırım.

  • Aksi
    10 ay önce
    3 2

    Salih beyi unutmuş sanırım bakanımız

  • Teftis
    10 ay önce
    2 4

    Teftiş başkanlığının da teftişe ihtiyacı var. Recep beyden sonra.

  • Vet.Hek
    10 ay önce
    1 1

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde fosillenmiş Daire Başkanlarının da değişmesi gerek. Risk Dairesi, Veteriner Sağlık Ürünleri, Hayvan Sağlığı gibi. Arif Özkan’ın e-reçete, İTS, ATS ve talimatlar… bunlar bakanlığın en büyük yenilikleri sayın yetkilileryenilik yaptığı Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanı olarak değerlendirilmesi kanısındayım.

  • selçuk
    10 ay önce
    6 1

    Demek ki Allah ile kul arasındaki duaları duyabiliyorsun, yoksa Mehdi senmisin? Kendini tarım bakanlığında boşa harcama, insanlık seni bekliyor.

  • Vet.Hek
    10 ay önce
    1 1

    gıda Kontrolde fosillenmiş daire başkanları neden alınmıyor. Genel Müdürlüğe ne katkı sağladılar. Risk dairesi, Veteriner Sağlık Ürünleri ile Hayvan Sağlığı.Ülkesi için yenilik yapan adam. Adam gibi adam nerede?Ne yenilikler yaptı biliyor musunuz?E-Reçete, İlaç Takip, Aşı Takip. Bu adamı harcadılar. Herkes bilsin. Sayın Genel Müdür Ersin Bey, umarım Veteriner İlaç dairesindeki haksızlıkları, zulümleri görür ve çözüme kavuşturur.

  • Selami TAŞTAN
    10 ay önce
    5 0

    Hayırlı uğurlu olsun, kimsenin arkasından dedikodu yapmayın

Sıradaki haber:

Gençlerin Atama Umudu Yeni Bakan Yumaklı’da

HIZLI YORUM YAP