23,7303$% 1.69
25,8537€% 1.7
1.488,11%1,86
2.420,00%1,56
5.554,00%-0,13
624618฿%2.01575
7 bin 500 gıda kontrol görevlisi, ramazanda Türkiye genelinde denetimlerini yoğunlaştıracak.
Bakanlık, özellikle depremden etkilenen illere yapılan gıda yardımlarının kontrolünü sürdürürken ramazanda da güvenle gıda tüketilebilmesi için denetimlere ağırlık verecek.
Ramazanla birlikte beslenme alışkanlıklarında da değişiklik oluşuyor. Unlu mamuller, ekmek, tatlı, şekerli mamuller, et ve süt ürünlerinin tüketimi bu ayda artış gösteriyor. Bakanlık söz konusu ürünlerle ilgili işletmelerin resmi kontrollerine yoğunlaşacak.
Özellikle iftar yapılan toplu tüketim yerlerinde, başta hijyen kontrolleri olmak üzere gerekli denetimler yapılacak.
“Ramazan paketi” adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının gerçekleştirildiği iş yerlerine yönelik denetimlerde gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgileri kontrol edilecek, gerekli hallerde ürünlerden analiz edilmek üzere numune alınacak.
Öte yandan Bakanlık, geçen yıl yaklaşık 1 milyon 350 bin gıda denetimi gerçekleştirdi. Bu kontrollerde 18 bin 413 idari para cezası uygulandı. Alo 174 Gıda Hattı’na gelen başvuru sayısı ise 84 bin 861 oldu. Gerekli incelemeler sonrası bunlardan 4 bin 735’ine ilişkin cezai işlem yapıldı.
Vatandaşlar, halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikayetlerini Türkiye’nin her yerinden Alo 174 Gıda Hattı’na ya da “0 501 174 0 174” numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı’na bildirebilecek.
Fiyatları Sabitlenen Et Ürünlerinin Satışı Yarın Başlıyor
Atıl Tarlalara Siyez Buğdayı Eken Çiftçi, Ürünlerini Türkiye Geneline Pazarlıyor
Kanada’daki Yangınların Dumanı Nedeniyle New York’ta Bazı Okullar Tatil Edildi
2023’te 20 Milyon Ton Buğday Üretimi Hedefleniyor
Bakan Yumaklı: Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı Başlıyor!
Depremzede Besiciler Devlet Desteğiyle Hayvancılığı Sürdürüyor
Kamu Personeline Bayram Müjdesi
Buğday ve Arpa Alım Fiyatları Üreticiyi Memnun Etti
Bir Gecede 170 Küçükbaş Hayvanı Telef Oldu!
2023 Yılı Buğday ve Arpa Alım Fiyatları Belirlendi
Ticaret Bakanlığının Gündemi ihracatı Aşırı Fiyat Artışlarının Önlenmesi Olacak