DOLAR

32,5026$% 0.02

EURO

34,9431% -0.21

GRAM ALTIN

2.434,61%-0,05

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%-0,10

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2089682฿%-0.55107

a

Tarım Bakanlığında Neler Oluyor ? Yeni Görev Dağılımı Tepkilere Neden Oldu

Tarım ve Orman Bakanlığında bakan yardımcılarına yönelik bir iş bölümü gerçekleştirildi. Söz konusu iş bölümünde Ayşe Ayşin Işıkgece’ye yapılan görevlendirmeler camiada tartışmaya neden oldu.

Yakın zaman önce Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu görevden alınıp yerine Ayşe Ayşin Işıkgece Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Bakan Pakdemirli, Bakanlığın bel kemiği olan Bitkisel Üretim, Hayvancılık, Gıda Kontrol, İthalat ve İhracat gibi işlerin yürütüldüğü Genel Müdürlükleri Ayşe Ayşin Işıkgeceye verdi.

ad768x90

Işıkgece’nin Bakan Yardımcılığına atamasının yapılmasının ardından yeniden görev dağılımı yapan Bakan Pakdemirli, yakın çalışma arkadaşı olarak bilinen Ayşe Ayşin Işıkgece’yi neredeyse Bakanlık yürütmesinin başına koydu. Daha önce Tigem Genel Müdürlüğü yapan Işıkgeceye Tigem’in bağlanmaması ise dikkat çekti.

Pakdemirli Kendinden Sonra Bakan Olması Muhtemel İsimleri Pasife mi Çekiyor?

Bakan Pakdemirli’nin yeni görev dağılımlarıyla, kendinden sonra bakanlığa aday olabilecek muhtemel isimleri pasife çektiği iddia ediliyor.

Orman Bakanlığında daha önce Müsteşar olarak görev yapan Akif Özkaldı’nın, Orman / Doğa Koruma ve Milli Parklar ile ilgili tüm yetkileri alınarak kendisine, tecrübesinin olmadığı başka birimler bağlandı.

ad768x90

Daha önce Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok önemli genel müdürlüğün koordinasyonunu yürüten Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e ise Orman ve Doğa Koruma / Milli Parklar ile ilgili birimler tahsis edildi.

Bakanlığın Ağabeyi Olarak Bilinen Hadi Tunç’a Hangi Görevler Verildi ?

En büyük şoku ise Bakan Yardımcısı Hadi Tunç yaşadı. Aslen Ziraat Mühendisi olan ve Bakanlığın içinden gelen tek teknik Bakan Yardımcısı olmasına rağmen Hadi Tunç’a daha teknik kurum ve kuruluşlar varken Tagem, Şeker Dairesi, Et ve Süt Kurumu ve Tigem gibi kuruluşlar bağlandı.

Bakanlık teşkilatının ağabeyi gözüyle bakılan ve tecrübesiyle birçok politikaya yön veren Bakan Yardımcısı Hadi Tunç’un ve diğer Bakan Yardımcılarının görev taksimi konusunda Bakan Pakdemirli’ye itiraz edip etmeyecekleri bilinmiyor.

manisa escort bayan

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (2)
  • Bakan bey diyor ki: Bu bakanlığı yönetmek için Tarımdan anlamaya gerek yok. Herkes kendi sonunu hazırlar. Market fiyatları fırlamasının çiftçinin yok olmasınında sonuçlarını, günü kurtarmayacağını göreceksiniz. Ne zamanki sırça köşklerinizden inersiniz, o zaman ayağınız yere basar, ama yazık ki kaybeden ülkem olacak.. Daha bu ülkede ne kadar hayvan varlığı var onu bile bilmiyorsunuz, her şey yalan yanlış istatistiklerle yürüyor. Biri Reis e Kral ın Çıplak olduğunu söylesin… Bu güzel ülke böyle bir tarım politikasını haketmiyor. Drone uçuracağınıza çiftçinin bahçesine ağırına girin, gerçekleri onlardan dinleyin.

  • Mühendis ali
    3 yıl önce
    1 0

    Çok uzun sürmez yeniden değişir görevler. Hayırlı olsun

Sıradaki haber:

Tarım ve Orman Bakanlığında Bir Takım Görevden Almalar ve Yeni Atamalar Yapıldı

HIZLI YORUM YAP