DOLAR

32,3821$% 0.19

EURO

35,0601% -0.09

GRAM ALTIN

2.325,65%0,28

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%1,03

BİST100

9.135,62%0,61

BİTCOİN

2277049฿%-1.37165

a

Son Dakika ! Bakan Kirişçi Neşteri Vurdu, O Genel Müdürler Görevden Alındı

Bekir Pakdemirli’nin görevden alınması sonrası Tarım ve Orman Bakanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Vahit Kirişçi, bakanlık bürokrasisine neşteri vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bakan ve bakan yardımcılarını görevden almasıyla başlayan süreç, Bakan Kirişçi’nin başarısız olduğu iddia edilen bürokratları görevden almasıyla devam ediyor.

ad768x90

Resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan ve eski Bakan Pakdemirli’nin özel kalem müdürü Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç görevden alındı.

Değişiklik Haberini Haftalar Önce Duyurduk

Gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yaşanan sıkıntılar, yem ve gübre fiyatlarındaki orantısız artış, hayvan varlığındaki azalma ve buna bağlı et/süt fiyatlarındaki belirsizlik ile ilgili yöneticilerin yetersiz kalması Bakan Kirişçi tarafından affedilmedi.

Aksayan genel müdürlüklere daha efektif ve proje bazlı çalışma sistemine yatkın isimlerin atanacağı bilgisi kulislerde konuşulurken, Bakan Kirişçi’nin geçmiş dönemlerde başarılarıyla adından sıkça söz edilen tecrübeli isimlere kadrosunda yer vereceği iddia ediliyor.

ad768x90

Strateji Geliştirme Başkanlığı Tecrübeli Bir İsme Emanet Edilecek

Bakan Pakdemirli’nin görevden alınmadan kısa süre önce Strateji Geliştirme Başkanı olarak atadığı Özel Kalem Müdürü Volkan Koç da yayınlanan kararname ile görevden alındı. Volkan Koç tarım ve orman konularında tecrübesi olmamasına rağmen Bekir Pakdemirli tarafından ödüllendirilmek amacıyla bilmediği bir göreve atanmış ancak özel kalem müdürlüğü görevini yürütmeye devam etmişti.

Edinilen bilgilere göre Volkan Koç’tan boşalan Strateji Geliştirme Başkanlığı’na bakanlık bünyesinden tecrübeli ve etkili bir ismin getirileceği belirtiliyor.

Adı Bill Gates Vakfı İle Sıkça Anılan Genel Müdür Görevden Alındı

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile adı sıkça Bill Gates Vakfı ile anılan, vakıf yetkilileriyle gizli ve aleni görüşmeler yaptığı iddia edilen AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan da görevden alındı.

AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü için kurum eski genel müdürlerinin ismi geçerken, bakanlık dışından dış ilişkiler tecrübesi olan bir ismin de atanabileceği konuşuluyor.

HAYGEM Genel Müdürü Haftalar Önce Görevden Alınmıştı

Hayvancılık politikalarında yaşanan aksaklıklar sebebiyle Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş haftalar önce sessiz sedasız görevden alınmış, yerine geçici olarak Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik vekaleten görevlendirilmişti.

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Genel Müdür Zekeriyya Erdurmuş resmi olarak görevden el çektirilmiş oldu.

Değişiklikler Daire Başkanlıkları Düzeyinde Devam Edecek

Bakan yardımcılıkları ve genel müdürlerde yaşanan değişimlerin yetersiz ve pasif kalan daire başkanlıkları düzeyinde devam edeceği iddia edilirken, başarısız bulunan bazı büyükşehirlerde de il müdürlerine yönelik değişiminlerin kısa süre içinde yapılacağı belirtiliyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (11)
  • Vatandaş
    2 yıl önce
    2 0

    Vatandaşı düşünen yeme çare olacak kişiler atanır umarım

  • Ahmet
    2 yıl önce
    2 0

    Herkes koltuğunun peşinde

  • Cenk
    2 yıl önce
    2 1

    Alınmaları isabet olmuş geç bile kaldılar

  • Süleyman
    2 yıl önce
    3 0

    Kocaeli Tarım İl Müdürlüğüne de tepeden aşağı bi neşter lazım, Hatta organ nakli. Beyin ölümü gerçekleşmiş 5 senedir Vekaleten, idareten liyakatsız Müdürler ile yönetilmekte. Dostlar alışverişte görsün hesabı. Başka hangi iller var kim bilir bu şekilde

  • Suleyman saycan
    2 yıl önce
    1 0

    Caglayan ve kerim tetikcileri gitmesi gerek. Yaptiklari hukuksuzluklari inceleyin gorursunuz. Ikiside pakdemirin tetikci ve yalaka takimi. Acil gitmeliler. Yaptiklari tetikci raporlamalarla gorevden aldiklari insanlarin dosyalar incelensin. Ne dedigimiz anlasilir. Kan emici bunlar.. Arkalarinda kim olursa olsun hangi malumsen olursa olsun bunlar gitmeliiiii. Yoksa degisen birsey olmaz. Bunlar pakdemirlinin hala telekulak islerini yapiyor. Birde degirmen varki evlere senlim. Benden soylemesi.. Malumsenden uzak olan hakikate dogruya adalete yakin olur. Vesselam

  • Arif
    2 yıl önce
    0 0

    Harun beyin alınması iyi olmuş. Bi numaradan anladığı yoktu zaten

  • İstanbul’u da değiştirin mümkünse. Tarımdan anlayan birileri gelsin. Herkese boncuk dağıtarak müdürlük yönetilmez

  • Kerim bey
    2 yıl önce
    1 0

    Kerim beyle ilgili bir gelişme yok mu ?

  • Kasem
    2 yıl önce
    0 1

    Bakanlığı Nihat bey organize ediyor. Muhsin Temel haygeme gelecek. İnşallah düzgün adamlar atanır

  • İlaç dairesi başkanı ve iş bilmez personeli Harun beyi yediler. Bakanlıktaki ihtiyar çok bilmişlerin gönderilmesi lazım

  • Makineci
    2 yıl önce
    0 0

    Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğüne de baştan aşağı bir düzenleme gerekli. Liyakatsiz insanların toplandığı Şube Müdürü oldukları, Bölge Müdür Yardımcısı oldukları ,makam sahibi oldukları , her ihalede usulsüzlüklerin döndüğü bir yerde çalışan personeli de işinden soğutarak devlete nasıl verimli olunabilir ?

Sıradaki haber:

İşte Yeni Atanan Bakan Yardımcıları!

HIZLI YORUM YAP