DOLAR

32,6452$% 0.42

EURO

34,7714% -0.04

GRAM ALTIN

2.530,37%1,87

ÇEYREK ALTIN

4.321,00%1,66

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

1990198฿%-0.66148

a

Petshop Değil Hapishane!

Mamak’ta bir petshop’a düzenlenen baskında satış için sağlıksız koşullarda beslenen 10 köpek, 6 kedi, 2 tavşan ve 1 papağana el konuldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 9’uncu Bölge Müdürlüğü ekipleri, polisle birlikte Mamak’ta bir petshopa baskın düzenledi. Havasız ve kötü koşullarda, derme çatma kafeslerde tutulan 10 köpek, 6 kedi, 2 tavşan ve 1 papağana el konuldu. Petshop sahibi Ahmet K.’ya ‘hayvan bakım ve refahına uygun olmayan şartlar’ nedeniyle hayvan başını 181 TL olmak üzere toplam 3 bin 439 TL para cezası uygulandı. Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce de işletmeye 13 bin 900 TL idari para cezası kesildi. Hayvanların teslim edilmesine eşlik eden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Ankara Temsilcisi Tülay Danacıoğlu şunları söyledi:



SAĞLIKSIZ ŞARTLARDA ÜRETİLİYORLAR

“Ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla Ankara’da kaçak ve merdiven altı üretime son vereceğimize inanıyoruz. Bu hayvanların her biri son derece sağlıksız şartlarda üretilerek, yüksek rakamlara satılıyor ve daha sonra bu hayvanlar terk edilerek, sokaklarda işkenceye, tecavüze ve her türlü kötü muameleye maruz kalıyor. Bu hayvanların perişan olmasına müsaade etmeyin, bunlar can taşıyor. Üretimlerin son bulması için sizlerin bu hayvanları satın almamanız gerekiyor. Bunlar mal değil, bunlar peluş oyuncak değil. Bunların her biri bir can taşıyor, lütfen fırsat vermeyin.” 


El konulan hayvanlar, Mamak Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim edildi.

ad768x90
KÖPEKLERİ SAHİPLENMEK İÇİN YOĞUN TALEP VAR

Keçiören’de Cangül Ç. ve kayınvalidesi Fatma Ç.’nin ticari amaçla uygunsuz koşullarda baktığı, polisin baskınıyla alınan cins kedi ve köpekleri sahiplenmek için 3 bin 298 kişi başvuru yaptı. 77 köpek ve 6 kedinin tedavi ve bakımları Keçiören Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sürerken, vatandaşlar da bu canları sahiplenmek için belediyeye başvurdu. Belediye Başkanı Turgut Altınok, “İnternet sitemizde oluşturduğumuz ‘Sahiplenmek İstiyorum’ platformuna 3 bin 298 kişi başvuru yaptı. Hayvanseverlerimizin bu güzellikleri sahiplenerek sıcak bir yuvaya kavuşturma seferberliği bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi. Hayvanları, belirledikleri kriterlere uygun kişilere sahiplendireceklerini belirten Altınok, “Şartlara uygun olmayan kişilere asla bu canlılarımızı teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.


Sağlıksız koşullarda bakımsız bir şekilde yaşayan köpekler, merkezde yıkandıktan sonra tıraş edildi.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Avlanan Balon Balıkları Teslim Edilmeye Başlandı

HIZLI YORUM YAP