DOLAR

32,5967$% 0.34

EURO

34,8167% 0.18

GRAM ALTIN

2.509,88%1,04

ÇEYREK ALTIN

4.279,00%0,74

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2088224฿%0.99867

a

PERGEM Bakan Pakdemirli’ye Zarar Vermeye Devam Ediyor

İddialara göre yapılan değişiklikle Bakanlık taşra teşkilatlarında, norm kadro sayıları mevcut personel sayısına kadar indirildi. Söz konusu değişiklikle ilgili kimse sorumluluğu üstlenmezken, bazı duyumlara göre “sorun sistemlerde” denilerek, sorumluların gizlenmeye çalışıldığı belirtiliyor.

2020 Haziran Atamalarında Personel Mağdur Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 Haziran dönem atamalarında tayini yapılan personelin görevden ayrılma ve başlama işlemlerinin norm kadrolardaki değişiklik nedeniyle bir türlü gerçekleştirelemediği ve personelin mağdur edildiği iddia ediliyor.

ad768x90

Tarım İl Müdürleri Zor Durumda

Pergem’in il ve ilçelerde normu, mevcut personel sayısına çekmesiyle tüm illeri kilitlediği; İlçelerdeki personel eksikliğini giderebilmek için valilik oluru ile yapılan il içi tayinlerin de norm kadro sorununa takıldığı ve Tarım İl Müdürlerinin koordinasyonda zorluk çekmesine neden olduğu belirtiliyor.

İl Müdürleri Belirsizlikten Şikayetçi

İl müdürleri de personellerle ilgili yaşanan mevcut kargaşadan ve düzensizlikten şikayet ederek; Pergem’de muhattap bulamadıklarını, sorunlara ve sorulara yönelik cevap veren kimsenin olmadığı iddiasında bulunuyor.

İddiaya göre; Pergem Genel Müdürünün İl Müdürlerinin telefonlarına çıkmadığı ve konularla ilgilenmediği konuşuluyor. PERGEM’de idari kadronun personelci olmamasının oluşan sorunların gerçek sebebi olduğu düşünülüyor.

ad768x90

Ani Bir Kararla Normlar Yüzde 25 Arttırıldı

Ani bir kararla yeni bir düzenlemeye giden PERGEM, tüm kurumlarda yüzde 25 norm artışı yaptı. PERGEM bu düzenlemenin yaşanan sorunlara çözüm olmasını hedefliyor ancak alınan kararın da saha araştırması yapılmadan verildiği konuşuluyor.

PERGEM’in daha önce illere yeni alımı yapılan sözleşmeli personelin yerleştirmesini yaparken mevcut ihtiyacı dikkate almadığı, hali hazırda veteriner hekim veya ziraat mühendisi ihtiyacı olmayan ilçelere personel gönderirken, ihtiyacı olan ve hiç veteriner hekim bulunmayan ilçelere ise personel vermedikleri iddia ediliyor.

PERGEM’in sürekli sorunlara yol açan bu tutumu, Tarım ve Orman Bakanlığının işleyişini ve itibarını sorgulanır hale getirirken, Bakan Bekir Pakdemirli’ye ise prestij kaybettirmeye devam ediyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (13)
  • Ahmet Yedi
    4 yıl önce
    0 0

    Çok enteresan. Neden personele zorluk çıkartılıyor ki ?

  • Cengiz yılmaz
    4 yıl önce
    5 0

    Personelde personelci kalmamış. Normal değil mi ?

  • Ahmet Eroğlu
    4 yıl önce
    0 1

    Çiftçi kimsenin umrunda değil. Herkes koltuğunun keyfini sürüyor

  • Hikmet
    4 yıl önce
    0 0

    Hemşerim çiftçi ölsün zaten ne çiftçisi

  • Kenan halıcı
    4 yıl önce
    0 1

    Veteriner olmayan ilçeler var daha dikkatli yapılmalı bu işler

  • Nurisirke
    4 yıl önce
    11 0

    Personel genel müdürlüğüne iş den anlamayan genel müdür yardımcıları halim bediz ve mustafa sönmez gibi birilerinin getirilmesi personel genel müdürlüğünü bitirdi. Yazacak çok şey varda yazmıyorum

  • İsimsiz
    4 yıl önce
    0 0

    Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri ve Su Ürünleri Mühendisleri ortak kadroyla kpss de atanıyor. Şubelerde aynı görev tanımıyla çalıştıkları halde ilçe müdürlüklerinde su ürünleri mühendisi boş olan kadroya balıkçılık teknolojisi mühendisleri gönüllü dahi olsa geçemiyor. Oysaki geçtiğinde aynı işi yapcak ve ilçenin personel ihtiyacı karşılanmış Olacak. Bu durum Su ürünleri mühendisleri içinde geçerli. Acilen bu iki kadro tek norm kadro olarak birleştirilmeli. Bu şekilde ilçelerde de personel ihtiyacı karşılanmış olacak. Gönüllü olarak ilçeye tayin dilekçesi verdim. Su ürünleri mühendisi kadrosu boş ve ilçenin talebi olduğu halde Balıkçılık teknolojisi mühendisim olduğum için norm kadro olmadığından tayin gerçekleştirilememiştir cevabı verildi haklı olarak.

  • Kadir kandemir
    4 yıl önce
    5 0

    Personeli ormanvılara teslim ettiler. Kurumun geçmişini bilen yok, kurumsal hafıza yok. Kim daha güzel takla açıyorsa en şirin adam o.

  • Fahri yarar
    4 yıl önce
    1 3

    Personel genel müdürü eski özel idare müdürü olunca başka ne beklenir..ne yaptığını bilmez halde makamda oturuyor .yaşlı olduğu için takla atamıyor tek yaptığı yuvarlanmak..

  • Mehmet S.
    4 yıl önce
    2 1

    Yahu herkes işini çok güzel yapıyorda sıra pergeme mi geldi ? Önceden kimler yönetiyordu pergemi de ne oldu ? Aynı tas aynı hamam. Önce icraatçi genel müdürlüklere bakın. Pergeme personel talebi geldi de değerlendirilmedi mi ?

  • Çetin Kahraman
    4 yıl önce
    0 0

    Bunlar bakanı yerler. Yeni gelen bakanda bunları yer.

  • Recep
    4 yıl önce
    0 0

    Ünal bey gibi bir adam lazım buraya. Teşkilatı tek tanıyan Mahmut bey var. Onu da pasife çekmişler turşu gibi sessiz oturuyor.

  • Devlet Beg
    4 yıl önce
    7 0

    Bakanlığa zarar veren malum sendikadır. Malum sendika bakanımızın gidişini hızlandıracaktır. Personel Genel Müdürümüz İrfan İÇÖZ ve Mahmut YARAR’dan Allah razı olsun. Bakanlığı fetöcülerden ancak ülkücü bir bakan temizler. Bu yorumu yayınlayabilirseniz helal olsun size.

Sıradaki haber:

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Kamu Personeli Alacak

HIZLI YORUM YAP