DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2033424฿%-2.97211

a

Pandemi Dönemi Çiftçiliği Nasıl Etkiledi?

Virüsün ölümcül riskiyle karşı karşıya kaldıkları halde şehirdeki insanlar gibi eve kapanmadıklarını ve tarlalarına gittiklerini açıklayan çiftçi Tevhit Balkır, çiftçilerin çalışmadığı bir ülkede kıtlık riski ile karşı karşıya kalınabileceğini dile getirdi .

Çiftçi Tevhit Balkır, çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıların başında süt fiyatlarının geldiğini ifade etti. Balkır, zorluklarla süte ulaşıldığını fakat bu zorluğun hakkını tam anlamıyla alamadığını belirterek süt alınma fiyatının çok ucuz olduğunu vurguladı.

ad768x90

Balkır, kendi yaşamı için hayvancılığın vazgeçilmez bir faaliyet olduğunu dile getirerek hayvanlarında insanlar gibi sürekli bakıma ve ilgiye ihtiyaç duyduklarını belirtti. Hayvanların kendi hallerine bırakılamayacağını söyleyen Balkır , süt hayvanlarının sağılması gerektiğini ve bu sütün zaman kaybedilmeden süt alım merkezine götürülmesi gerektiğini belirtti.
Balkır, sağılan sütlerin köye gelen süt alıcısına teslim edildiğini söyledi.

Çiftçilerin en çok yakındıkları konulardan birinin de Covid-19 hastalığına yakalanan kişilerin sorumlulukları yüzünden kendilerini izole edememeleri olduğunu belirten Balkır, hayvanların bakıma muhtaç olduklarını, hasta bile olsalar evden çıkıp hayvanlarına bakmak zorunda olduklarını savundu.

Balkır , sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde devletin çiftçilere müsamaha gösterdiğini belirterek tarlaların ekimini yapabildiklerini ve hayvanlarını dışarıya çıkarabildiklerini de belirtti.

ad768x90

Çiftçi Tevhit Balkır, Covid-19 olan köylülerle devletin iyi bir şekilde ilgilendiğini hasta olan kişilerin uzak mesafelerde olmasına rağmen sağlık çalışanları tarafından her gün kontrol edilmeye gelindiğini söyledi. Balkır, yasaklara uymayan kişilerin jandarmalar tarafından gözetim de olduklarını da dile getirdi.

Covid19 dan babasını kaybeden Balkır, bu hastalığın bir an önce geçmesi, ülkemizin eski günlerine geri dönmesi için dua ettiğini söyledi.

Çiftçiliğin Önemi

Çiftçi Balkır, çiftçiliğin çok yönlü bir meslek olduğunu belirterek çiftçilerin ekonomiye ve topluma yarar sağlayan çok sayıda görevi yerine getirdiğini vurguladı. Balkır , “Çiftçiler yenilikçi, girişimci, işveren , ve çevre koruyucusu olarak çok farklı görevler üstlenir “ dedi.

Balkır, çiftçilerin günlük işlerinin inek sağmaktan ya da ekmek yapımı için tahıl yetiştirmekten ibaret olmadığını dile getirdi.

Çiftçilik mesleğinin çok daha karmaşık bir yapıya sahip olduğunu savunan Balkır, bu mesleğin hem çevre üzerinde hem de çiftçilerin kendi çalışmaları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olan pek çok disiplinle etkileşim halinde olduğunu da ekledi.

Muhabir: Şeyma Balkır

adana escort bayan

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tarım ve Orman Bakanlığı Keçiboynuzu Üretimi İçin Yatırım Çağrısı Yaptı

HIZLI YORUM YAP