19,0462$% 0.03
20,7756€% 0.41
1.219,03%1,14
2.017,00%0,89
5.061,99%1,22
545089฿%-0.42711
İlçeye bağlı Esenpınar, Veyselli, Harfilli, Aydınlar, Tozlu, Sarıkaya, Yeniyurt, Güzeloluk ve Tapureli mahallelerinde, 1 Mayıs’ta, yaklaşık 2 saat süren ceviz büyüklüğünde dolu yağışı, sebze ve meyve ekili alanlara zarar verdi. Yağış nedeniyle yaylalar beyaza büründü. Bölgelerde oluşan kartpostallık manzara nedeniyle vatandaşlar fotoğraf çekerken, erik, elma, kiraz ve ceviz ağaçlarının yaprakları döküldü. Bazı sebze ve meyve seraları da zarar gördü.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin Esenpınar Mahallesi’ne giderek, doludan zarar gören çiftçileri ziyaret edip, muhtar Musa Çetin’den bilgi alarak incelemelerde bulundu. Şiddetli dolu yağışının ardından bahçelerde ve tarlalarda incelemede bulunan Milletvekili Şimşek, İlçe ve Orman Tarım Müdürlüğü’nün zarar tespiti yaptıktan sonra çiftçilere destek vermesi gerektiğini söyledi.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin de 500 rakımı bulunan bölgede Türkiye’nin ilk turfanda elmasının yetiştirildiğini belirterek “Dolu afeti ile birlikte bu ürünler zarar gördü. İnşallah en kısa sürede yaralar sarılır. Devletimizden çiftçilerimize yardım edilmesini bekliyoruz” dedi.
Bakan Pakdemirli: 300 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak
Tarım ve Orman Bakanlığı Ramazanda Gıda İşletmelerini Sıkı Denetime Tabi Tutacak
Deprem Bölgesindeki 100 Milyon Ton Enkaz İçin Geri Dönüşüm Uyarısı
Yuvacık Barajı’nda Su Seviyesi Yüzde 94’e Yükseldi
Fiyatları Sabitlenen Et Ürünlerinin Satışı Yarın Başlıyor
TMO Stokları Ramazanda Oluşabilecek Spekülatif Fiyat Artışlarına Karşı Hazır
Türkiye, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Sayılarında AB Ülkelerini Geride Bıraktı
Kuraklıkla Mücadele İçin Tarımda Hızla “Damla Sulama Sistemi”ne Geçilmesi Tavsiyesi
Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Ocakta Yıllık Yüzde 95,99, Aylık Yüzde 6,24 Arttı
Orman Köylüsünün Gelir Seviyesi Artacak, Ormandan Elde Edilen Gelirlerden Pay Verilecek
ESK Ramazan Öncesi Et Fiyatlarında Spekülasyona Engel Olmak İçin Harekete Geçti