DOLAR

32,4519$% -0.11

EURO

34,8100% -0.48

GRAM ALTIN

2.449,67%0,57

ÇEYREK ALTIN

4.070,00%-0,07

BİST100

9.893,36%1,82

BİTCOİN

2090966฿%0.68649

a

Memur-Sen; “Toplu Sözleşme Süreci Kamu Görevlilerinin İçine Sinmeli”

Memur-Sen Konfederasyonu, gerçekleştirdiği kongre ile 4688 Sayılı Kanun’u ve Toplu Sözleşmeyi masaya yatırdı.

Toplu Sözleşme hakkının kazanılmasının 10’uncu yılı sebebiyle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte düzenlenen “4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi”nde 6 ayrı oturumda, söz konusu kanun tüm yönleriyle ele alınarak yasadan kaynaklı sorunların ve eksikliklerin tespiti ile yasada yapılması gereken değişiklik önerileri değerlendiriliyor.

ad768x90

İlk yasalaştığında kamu görevlilerinin birçok sendikal hakkını tescil etmesi bakımından önemli bir adım olan ancak gelinen noktada devasa kamu görevlileri kitlesinin beklentilerini karşılamada yetersiz kalan 4688 sayılı Kanun ve toplu sözleşme düzeninin elden geçirilmesi gerektiğini her platformda dile getiren Memur-Sen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesiyle birlikte düzenledikleri kongre ile konuyu tüm boyutlarıyla ele almayı ve yasada gerekli değişikliklerin yapılmasını hedefliyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin‘in de açılış konuşmaları yaptığı Kongreye ilişkin Bakan Bilgin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Memur-Sen tarafından düzenlenen 4688 Sayılı Kanun ve 10.Yılında Toplu Sözleşme Kongresi’nin çalışma hayatı için hayırlı olmasını diliyor; kamu,akademi ve sivil toplum işbirliğinin toplumsal gelişimimize ve sendikal hayatın güçlenmesine önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

“4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi”nde sendikacılar, akademisyenler ve alanında uzman isimler konuya ilişkin tespit ve çözüm önerilerini paylaşıyor. 4 Nisan tarihinde başlayan kongre, yarın sona erecek.

ad768x90

Kongrede konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “6. Dönem Toplu sözleşmemizde alım gücünü korumak için hükme bağladığımız enflasyon farkı bile bu enflasyonist ortamda kayıpları telafi etmeye yetmiyor. Geçmiş dönemde görece bir istikrarda görülmeyen sorunlar bugün kendini çok sert bir şekilde gösteriyor. Biz diyoruz ki gelin bu yasayı da masayı da daha hakkaniyetli, daha yetkin hale getirelim. Süreci de sonucu da adil olsun; kamu işvereninin de kamu görevlisinin de içine sinsin” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Kongre’de oturumlar şu başlıklar altında gerçekleştiriliyor:
• Kamu Görevlileri Sendikacılığının Tarihsel Süreci ve Önemi
• Örgütlenme Özgürlüğü ve Sendika Üyeliği
• Yönetime Katılma, Güvenceler ve Toplu Sözleşmeden Yararlanma
• Toplu Sözleşmenin Kapsamı, Süreci ve İşleyişi
• Toplu Sözleşmenin Uygulanması, SDS ve Hakem Heyeti
• Grev Hakkı, Hükümlerin Bağlayıcılığı: Kanuna İlişkin Tespit ve Öneriler

Memur-Sen ve AYBÜ tarafından organize edilen kongre daha sonra kitaplaştırılarak akademi dünyası ve çalışma hayatına kazandırılacak.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Personelin ve Atama Bekleyen Gençlerin Talepleri Bakan Kirişçi’ye Taşındı

HIZLI YORUM YAP