DOLAR

32,5066$% -0.11

EURO

34,9775% 0.38

GRAM ALTIN

2.429,99%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,61

BİST100

9.812,56%0,93

BİTCOİN

2065801฿%-4.25084

a

Marmaris’te Orman Yangını… Bakan Kirişci: Büyük Ölçüde Sıkıntı Giderildi

Muğla Marmaris’te farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadele üçüncü gününde… Alevler, sert esen rüzgarın etkisiyle Marmaris güzergahına doğru ilerlemeye başladı. Yangının duman ve külleri Marmaris ilçe merkezine ulaştı. Meteorolojik verilere göre bugün öğleden sonra rüzgarın etkisinin 3 günün en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Kirişci ile İçişleri Bakanı Soylu, son duruma ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kirişci, 61 helikopter ve 13 uçak ile müdahalenin sürdüğünü ve büyük ölçüde sıkıntının giderildiğini söyledi. Soylu da, en büyük riskin öğleden sonra çıkacak rüzgarın olduğunu belirtti.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran’da saat 20.00 sıralarında çıkan yangın devam ediyor.

ad768x90
ZajsZ3MQFUOoJn4AvE2Gbg

Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti. Sabah erken saatlerde ise havadan müdahale yeniden başladı.

<p>Bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son duruma ilişkin açıklama yaptı.</p><p>Bakan Kirişci, ''Öğleden itibaren hızlı rüzgar olacağı yönünde bilgilendirme var. Dün gece sabaha kadar bütün teşkilatlarımız yoğun çalışmayı karadan sürdürdü. Toplam 453 arazöz var. Toplam araç sayısı da 1148. 3 bin 800 civarında personel görevli. Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda. Son sözü söylebilmek için bugünü izlemek durumundayız. 61 helikopter, 13 uçak hizmet veriyor. Katar'dan 3 helikopter, Azerbaycan'dan 1 uçak geldi. İnşallah güzel habere de yaklaşırız diye ümit ediyoruz. Çünkü rüzgarın ne yapacağı ile ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değil'' dedi.</p>

”BÜYÜK ÖLÇÜDE SIKINTI GİDERİLMİŞ DURUMDA”

Bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kirişci, ”Öğleden itibaren hızlı rüzgar olacağı yönünde bilgilendirme var. Dün gece sabaha kadar bütün teşkilatlarımız yoğun çalışmayı karadan sürdürdü. Toplam 453 arazöz var. Toplam araç sayısı da 1148. 3 bin 800 civarında personel görevli. Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda. Son sözü söylebilmek için bugünü izlemek durumundayız. 61 helikopter, 13 uçak hizmet veriyor. Katar’dan 3 helikopter, Azerbaycan’dan 1 uçak geldi. İnşallah güzel habere de yaklaşırız diye ümit ediyoruz. Çünkü rüzgarın ne yapacağı ile ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değil” dedi.

ad768x90

”BİR BÖLGE VAR ETRAFI ÇEVRİLİYOR”Bakan Soylu da, en büyük riskin öğleden sonra çıkacak rüzgarın olduğunu belirtti. Soylu ”Bir bölge var, havadan ve karadan etrafı çevriliyor” diye konuştu.Orman konusundaki cezaların artırılması gerektiğini söyleyen Bakan Soylu şöyle devam etti:”İdam konusu çok tartışılıyor idamın da kendine ait caydırıcılık süreci söz konusu. Çok sıcak gelmiyor ama bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir.”

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Marmaris Yangınının Sabotajcısı İtiraf Etti: “Sinirlenip Yaktım”

HIZLI YORUM YAP