DOLAR

32,3308$% 0.24

EURO

35,0676% -0.2

GRAM ALTIN

2.280,90%0,16

ÇEYREK ALTIN

3.951,00%-0,70

BİST100

9.011,39%2,32

BİTCOİN

2290919฿%1.84363

a

Kahverengiye dönen Körfezde Yunus Cesedi Karaya Vurdu

İzmit Körfezi’nde corona virüsü önlemleri nedeniyle deniz trafiğinin azalmasıyla ortaya çıkarak güzel görüntüler oluşturan yunuslardan birinin cansız bedeni bugün kıyıya vurdu. Deniz tabakasında oluşan kahverengiliğin kirlilik mi plankton mu olduğu henüz bilinmezken, vatandaşlar yunus balığının kirlilik sebebiyle ölmüş olabileceğinden endişe ediyor.

İzmit Körfezi’nde corona virüsü önlemleri nedeniyle deniz trafiğinin azalmasıyla yunuslar ortaya çıkmıştı. Onlarca yunus birkaç hafta önce körfeze giriş yaptı. Günler boyunca İzmit sahillerinde yüzen ve görsel bir şölene sebep olan yunuslar son olarak belediyenin çöp toplama teknesinin arkasına takılmış ve harika görüntülere sebep olmuştu. Vatandaşların ilgiyle karşıladığı yunuslardan bugün kötü bir haber geldi.

ad768x90

PLANKTON MU KİRLİLİK Mİ?

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Sekapark 2. Etap mevkiinde yavru bir yunus balığı kıyıya vurdu. Sahil şeridi boydan boya kahverengi bir tabakayla kaplandı. Vatandaşlar bu sebeple yavru yunusun kirlilikten dolayı öldüğünü iddia etti.

Yetkililer kahverengi birikintilerin plankton olduğunu ve belli dönemlerde ortaya çıktıklarını açıklamıştı. Ancak çevreciler planktonların deniz kirliliğinden beslendiğini ifade ederek plankton varlığında artışın İzmit Körfezi’nin kirlenmesiyle orantılı olduğunu söylemişti.

AÇIKLAMA YAPILMADI

ad768x90

İzmit Körfezi’nde bir hafta boyunca yaşanan yunus şöleni sonrasında yavru yunusun cansız bedenini görenler büyük üzüntü yaşadı. Konuyla ilgili resmi bir kurumdan açıklama yapılmazken yavru yunus saatlerce sahilde, denizin içinde kaldı. Cansız bedeni gün boyu İzmit Seka Park boyunca sürüklendi.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Bakanlık Amerikalının Konya’da Göle Bıraktığı Balıklar İçin Harekete Geçti

HIZLI YORUM YAP