DOLAR

32,3515$% 0.3

EURO

35,1427% -0.05

GRAM ALTIN

2.307,94%1,35

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%0,14

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2276599฿%2.55427

a

İşte Ankara’daki Köpek Vahşetinin Raporu: Ses Telleri Dağlanmış

Ankara Keçiören’de yaşama elverişsiz ortamda tutuldukları bir binanın bodrum katında bulunan 68 köpeğin uğradığı şiddet ve yaşadıkları travma, hazırlanan raporla gözler önüne serildi.

Hayvanların sağlık durumlarına yönelik Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde gerçekleştirilen muayene sonuçlandı. Köpeklerin yaşadıkları travma göz önünde bulundurularak yalnızca 4 köpek üzerinde uygulanan rutin ve laringoskopik muayenenin sonuçları ve değerlendirme raporu, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Raporda, köpeklerin ses tellerinin yakıcı veya dağlayıcı bir alet ile defalarca tahrip edildiği, kalıcı travma yaşadıkları, enfeksiyonlara açık hale geldikleri belirtildi. Rapora göre köpeklerde rastlanan şiddet bulguları şöyle:

ad768x90

SES TELLERİ DAĞLANMIŞ

Ses tellerine yönelik, bilimsel yöntemlere aykırı elektrokoter gibi yakıcı ve dağlayıcı bir cihaz yardımı ile operatif girişimde bulunuldu.

Gırtlak bölgesine ağız boşluğu içinden yaklaşıldığı; yutak ve gırtlak bölgesinde şiddetli doku hasarı oluşturan ve yüksek düzeyde ağrıya neden olan standart dışı operatif uygulamalar yapıldı.

Son dakika haberler...  İşte Ankaradaki köpek vahşetinin raporu: Ses telleri dağlanmış

Hayvanların bahsi geçen operasyonu birden fazla kez geçirdiğine dair bir bulguya ulaşmanın olanaklı olmadığı ancak bölgedeki deformasyon dikkate alındığında her bir hayvanın birden fazla kez cerrahi girişime maruz kalmış olma ihtimali yüksek tespit edildi.

ad768x90

FİZİKSEL HASAR VE SES KAYBI KALICI

Oluşturulan fiziksel hasar ve ses kaybı kalıcı.

Üst solunum yollarında kalıcı hasar bulunduğu için hayvanların enfeksiyonlara ve diğer pek çok sağlık riskine yatkın; genel sağlık durumlarının ise zayıf olduğu ortaya çıktı.

Son dakika haberler...  İşte Ankaradaki köpek vahşetinin raporu: Ses telleri dağlanmış
windows 7 enterprise satın al

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

17 Kedi ve 3 Tavuk Zehirlenerek Öldürüldü

HIZLI YORUM YAP