18,1153$% 0.13
18,2106€% -0.39
1.017,53%-0,37
1.668,00%-0,35
3.020,20%0,01
389872฿%-7.71247
Ekinlerin sağlıklı gelişimi için ihtiyaç duyulan besin maddelerini bir arada bulunduran ve jçeriğindeki azot, fosfor ve potasyum sayesinde çiftçilerin ihtiyaç duyduğu birçok maddeyi bir anda karşılayan NPK gübresinin fiyatında artışın sürmesi bekleniyor.
Küresel NPK fiyatları, en büyük üreticiler Rusya ve Fas’ın 2022 yılına düşük stokla girmesi nedeniyle yeni yıla yükseliş eğiliminde girdi. Yurtdışı piyasalara bakıldığında Temmuz-Aralık 2021’de, NPK’nin fiyatı önemli ölçüde yükseldi. Argus tarafından yapılan analize göre 15-15- 15 Baltık / Karadeniz FOB fiyatı haziran ayındaki 407.50 dolar/ tonda seviyesinden 2021 sonunda 600 dolara çıktı. 15-15-15 Fas FOB fiyatı 2021 sonunda ton başına 230 dolar artışla 652.50 dolar düzeyine geldi.
Argus fiyatların daha da yükseleceğini öngörüyor. Çin ve Rusya’daki ihracat kısıtlamalarının etkisinin yılın ilk yarısında dünya genelinde hissedileceğini belirten kuruluş, Avrupa ve Güneydoğu Asya’da güçlenen talebin fiyatlar üzerindeki baskıyı artıracağını belirtiyor.
Nehir Taştı! Binlerce Dönüm Tarım Arazisi Sular Altında Kaldı
Kirişçi: Çiftçiler Kendilerine Verilen Kartlar Aracılığıyla Mazot, Gübre ve Yem Desteğinden Yararlanacak
Bakan Kirişçi: 96,8 Milyon Liralık Tarımsal Destek Ödemeleri Bugün Yapılacak
TARSİM Kapsamında 12,7 Milyar Lira Devlet Prim Desteği Sağlandı
Bursa’daki Göl ve Göletlere 2,5 Milyon Sazan Yavrusu Bırakıldı
Bunalıma Giren Buzağısını Gezintiye Çıkardı
Türkiye Sınırına Girip Litre Litre Ayçiçek Yağı Alıp Ülkelerine Dönüyorlar!
Ziraat Bankası ve Tarım Kredi, Tarımsal Elektrik Üretim Bedeline Kredi Verecek
Zincir Marketlerin Ekmek Üreticilerine Yapacağı Asgari Ödeme Tutarı Belirlendi
USK Yem Fiyatlarındaki Artışı Tablo Halinde Yayınladı! Samana Yüzde 80 Zam!
Van’da Hasadı Yapılan ‘Destek Tohumu’ndaki Verim Çiftçiyi Sevindirdi
Gübre fiyatları dahada artacakmıs sebebi dış piyasadaki dolarlık artislardan kaynaklaniyormuş Bizim paramız TL olduğuna göre vay halimize