DOLAR

32,2796$% -0.21

EURO

34,8482% 0.03

GRAM ALTIN

2.414,56%0,89

ÇEYREK ALTIN

3.951,00%0,15

BİST100

10.291,34%0,14

BİTCOİN

2070912฿%0.1693

a

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nde Tüm Bürokratlar Görevden Alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı seviyesinde birçok görevden alma ve atama gerçekleştirildi.

Bakan İbrahim Yumaklı’nın göreve gelmesiyle birlikte üst düzey bürokratlara yönelik büyük değişim başladı. Yumaklı, 45 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirdiği devrim gibi değişimin ardından, merkez teşkilatında değişime devam etti.

ad768x90

Yeterli Verim Alınamayan Daire Başkanları Görevden Alındı

Edinilen bilgilere göre 5 -10 yıl ve üzeri daire başkanlığı görevini yürütmesine rağmen Bakanlığın yeterli verim alamadığı iddia edilen; Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanı Neslihan Alper, Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Bayram Sertkaya, Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanı Osman Çakır, Risk Değerlendirme Daire Başkanı Şenay Eken, Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanı Mustafa Bebek görevden alınarak yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Bakan İbrahim Yumaklı tarafından yapılan atamalarda; Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığına Fatih Kaya, Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığına Hüseyin Eş, Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığına Mustafa Çatak, Risk Değerlendirme Daire Başkanlığına Mehmet Ali Ünverdi, Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığına ise Recep Tolga Kıvanç daire başkanı olarak getirildi.

2011 Yılından beri Süregelen Saltanat Son Buldu

İddialara göre 2011 yılından itibaren GKGM’de Daire Başkanı olarak görev yapan Bayram Sertkaya’nın görevden alınması, personeller arasında “saltanat son buldu” olarak yorumlandı. Görevden alınan Bayram Sertkaya’nın yerine yine aynı dairede görev yapan Hüseyin Eş daire başkanı olarak görevlendirildi.

ad768x90

Eski Bakan Fikri Işık’ın Yeni Damadı Daire Başkanı Oldu

Yapılan değişikliklerle Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanı olarak görev yapan Osman Çakır görevden alınırken yerine Eski Bakan Fikri Işık’ın damadı olduğu iddia edilen Mustafa Çatak daire başkanı olarak atandı.

Merkez ve Taşra Teşkilatında Değişim Devam Edecek

Bakanlığa daha üretken bir kimlik kazandırmaya niyetli olan Bakan Yumaklı’nın, metal yorgunluğu yaşayan bürokratlara yönelik değişim sürecini devam ettirmesi bekleniyor.

İddialara göre değişim rüzgarının tarım merkez ve taşra teşkilatınının yanı sıra, Orman Genel Müdürlüğü ve DKMP Genel Müdürlüğü’ne de sıçrayacağı belirtiliyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (7)
  • Vatandaş
    8 ay önce
    6 3

    Değişiklikler yerinde olmuş. Bakan yine yerinde bir neşter vurmuş. Hayranlıkla seyrediyoruz

  • Sercan
    8 ay önce
    2 0

    Ailr Bakanı da işletme mezunu Il müdürleri ile aile Çalıştayı düzenliyor

  • Tüm görevden alınmalar ve atamalar hayranlık uyandıracak kadar yerinde ve güzel olmuş. Bakan ve ekibi sorunu gerçekten iyi analiz edip bir bir iyi yerlere neşter vuruyorlar. Taşrada da aynı şekilde değişimin devam etmesi tek dileğimiz…

  • SGB
    8 ay önce
    3 0

    sayın bakanım bizim başkanlığı unutmayın lütfen. İşi ehline teslim edin, saçma sapan adamlar görevde kaldığı müddetçe kurum bir adım yol alamıyor. Personel mutsuz.

  • Kerem
    8 ay önce
    2 0

    🙂🙂🙂🙂🙂🙂

  • Cihan G
    8 ay önce
    2 0

    Ooo damat ferit 😀

  • Kaliteli insan işiyle uğraşır boş insan kişilerle uğraşır

Sıradaki haber:

Tarım ve Orman Bakanlığı Taşra Teşkilatında Köklü Değişime Gitti

HIZLI YORUM YAP