17,9798$% 0.08
18,2662€% -0.1
1.021,98%-0,07
1.672,00%-0,47
2.750,49%0,98
417620฿%0.57092
Bakan Pakdemirli, deniz tabanındaki kum ve çamuru süzerek beslenen ve deniz ekosistemi için önem taşıyan deniz patlıcanında 1 Ocak’ta başlayan av sezonunun 1 Haziran’da sona erdiğini bildirdi.
Türkiye’nin temiz deniz sularında sağlıklı ve kaliteli olarak doğal yollarla yetişen deniz patlıcanın özellikle Çin mutfağında önemli bir tuttuğunu ve iç tüketimde kullanılmadığını ifade eden Pakdemirli, deniz patlıcanı avcılığının İzmir Dikili, Çeşme ve Balıkesir Ayvalık ilçeleri arasında yapıldığını belirtti.
ETKİN DENETİMLE KAÇAK AVCILIK BİTİRİLDİ
Dış talepten dolayı kaçak avcılığın artığını dile getiren Pakdemirli, bu nedenle kota sistemi getirdiklerini ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisiyle yürüttükleri etkin denetim sayesinde geçmiş yıllarda yaşanan kaçak avcılığı bitirdiklerini söyledi.
Bakan Pakdemirli, kota kapsamında 230 balıkçı gemisine toplam 2500 ton deniz patlıcanı avcılığı yapılması için izin verdiklerini ifade etti.
Av sezonun 1 Haziran’da sona erdiğini belirten Pakdemirli, avlanılan 2084 ton deniz patlıcanının fabrikalarda işlendiğini ve Çin ve Güney Kore başta üzere Uzak Doğu ülkelerine ihraç edildiğini söyledi.
Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin yılda 30 milyon dolar değerinde deniz patlıcanı ihraç ettiğini de sözlerine ekledi.
60 Koyunundan 30’u Öldü, Gözyaşlarına Boğuldu
Devrilen Traktörün Altında Kaldı, Feci Şekilde Can Verdi
Çiftçiler: Yem Desteği Suistimale Açık, Karkas Et ve Çiğ Süte Destek Verin
Destek Ödemelerinin Artırılması Balon Balığıyla Mücadeleyi Güçlendirecek
Hayvanlarını 5300 Liraya Sigortalattı, 823 Bin Lira Hasar Ödemesi Aldı
Bakan Kirişçi: 60 Milyon 516 Bin 754 TL’lik Tarımsal Destek Ödemesi Bugün Hesaplara Aktarılacak”
Orman Köylüleri Devlet Desteğiyle Kaz Yetiştiriciliğine Başladı
Tarımda Tarihin En Yuksek Ocak-Temmuz İhracatı Gerçekleştirildi
Küresel Gıda Fiyatları Temmuzda Geriledi
KPSS İptal Edildi
Doğal Gazı Kesilen Avrupa’da Kömür Tüketimi Artıyor