28,9919$% 0.23
31,2252€% -0.16
1.866,38%-1,07
3.135,00%-0,31
7.913,76%-0,82
1285320฿%2.96588
Bakan Pakdemirli, deniz tabanındaki kum ve çamuru süzerek beslenen ve deniz ekosistemi için önem taşıyan deniz patlıcanında 1 Ocak’ta başlayan av sezonunun 1 Haziran’da sona erdiğini bildirdi.
Türkiye’nin temiz deniz sularında sağlıklı ve kaliteli olarak doğal yollarla yetişen deniz patlıcanın özellikle Çin mutfağında önemli bir tuttuğunu ve iç tüketimde kullanılmadığını ifade eden Pakdemirli, deniz patlıcanı avcılığının İzmir Dikili, Çeşme ve Balıkesir Ayvalık ilçeleri arasında yapıldığını belirtti.
ETKİN DENETİMLE KAÇAK AVCILIK BİTİRİLDİ
Dış talepten dolayı kaçak avcılığın artığını dile getiren Pakdemirli, bu nedenle kota sistemi getirdiklerini ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisiyle yürüttükleri etkin denetim sayesinde geçmiş yıllarda yaşanan kaçak avcılığı bitirdiklerini söyledi.
Bakan Pakdemirli, kota kapsamında 230 balıkçı gemisine toplam 2500 ton deniz patlıcanı avcılığı yapılması için izin verdiklerini ifade etti.
Av sezonun 1 Haziran’da sona erdiğini belirten Pakdemirli, avlanılan 2084 ton deniz patlıcanının fabrikalarda işlendiğini ve Çin ve Güney Kore başta üzere Uzak Doğu ülkelerine ihraç edildiğini söyledi.
Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin yılda 30 milyon dolar değerinde deniz patlıcanı ihraç ettiğini de sözlerine ekledi.
60 Koyunundan 30’u Öldü, Gözyaşlarına Boğuldu
FAO: Küresel Gıda Fiyatları Kasımda Değişmedi
Doğu’da Bozkıra Dikilen Milyonlarca Fidan “Geleceğe Nefes” Olacak
Ortalamanın Üzerine Çıkan Kasım Yağışları Trakyalı Çiftçiye Umut Oldu
Çiftçiler İsyanda: Devlet Binasına Gübre Püskürttüler
Ticaret Borsalarında Üç Ayda 137 Bin Tonun Üzerinde Fındık Satıldı
Starbucks’ın Piyasa Değeri 20 Günde 12 Milyar Dolardan Fazla Azaldı
Tarım ve Orman Bakanlığı 8 Yılda 400 Milyon Liralık Çoban Desteği Verdi
“Çalışan Emeklilere 5 Bin Lira Ödeme” Düzenlemesinden 4 Milyon 688 Bin 945 Kişi Yararlanacak
Rekabet Kurumu Kırmızı Et Sektörüne Yönelik İnceleme Başlattı
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Tarım Arazilerinin Amaç Dışına Çıkarılması Önlenmeli