DOLAR

32,2053$% -0.22

EURO

35,1156% -0.22

GRAM ALTIN

2.498,17%1,32

ÇEYREK ALTIN

4.035,00%1,11

BİST100

10.643,58%3,14

BİTCOİN

2158866฿%0.40707

a

Çoklu Römork Takan Traktör Sürücülerine Hayati Uyarı!

Pancar hasadının başladığı Elbistan’da çoklu römork takan sürücülere jandarma, trafik güvenliği açısından hayati önem arz eden bir uyarıda bulundu.

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik jandarması timleri, pancar sezonunun başladığı bu dönemlerde kazalara karışan araçların büyük çoğunluğunu traktör ve traktöre bağlı olarak kullanılan tarım araçlarının oluşturması nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı.

ad768x90

Sürücülerle yüz yüze yaptıkları çalışmalarda, karayoluna çıkan traktörlerin diğer sürücüler tarafından fark edilmesinin önemine işaret eden trafik jandarması timleri, özellikle reflektör kullanımı, kabin kullanımı, tepe ikaz lambası kullanımı, çok sayıda römork kullanılmaması, römorklarda insan taşınmaması gibi konularda uyarılarda bulunuyor. Traktörlerin ulaşım aracı olarak değil de tarımda yük taşıma amaçlı kullanılmasının kazalarda can kaybının önleyeceğini, reflektörsüz ve ışık donanımı eksik traktörün karayolunda seyreden diğer sürücüler için ölümcül kaza sebebi olduğunun altını çiziyor.

Trafik jandarması timleri, sürücülere; “Traktörünüzü sürücü belgesi olmayan şahısların ve çocuklarınızın sürmesine izin vermeyiniz. Traktörünüzün sigorta ile muayenesini yaptırınız ve traktör ile römork arasındaki elektrik bağlantı kablosunu takınız. Traktörünüze 2 adet standartlara uygun reflektör takınız. Traktörünüze şartlara uygun olarak yanıp sönen, flaşörlü, sarı ışıklı, dönerli uyarı lambası takınız. Traktörünüze 1 adetten fazla römork takmayınız. Fazla römork, traktörün fren sistemini etkileyecek ve manevra yapmanızı zorlaştıracaktır. Tarım ürünlerinizi römorkunuza kasa seviyesini geçmeyecek şekilde yükleyiniz. Yola düşen bir ürünün kazaya sebebiyet verebileceğini unutmayınız. Traktörünüzün üzerine ve römorkunuzda yük üzerine yolcu almayınız. Traktörünüzü ve römorkunuzu kesinlikle yol üzerine ve acil bir durum olmadığı sürece banket üzerine bırakmayınız” uyarılarında bulunuyor.

Jandarma Genel Komutanlığı da; bu hayati konuyla ilgili videolu paylaşımda bulundu. Videoda, çoklu römork kullanımının trafikte diğer sürücüler açısından doğurabileceği tehlikeye dikkat çekildi.

ad768x90

Kaynak: Elbistanın Sesi

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Hastalıklara ve Soğuğa Dayanıklı Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri Geliştirildi

HIZLI YORUM YAP